• Glet Termoizolant Pereti 20L
Imaginea este cu titlu de prezentare, pentru a avea o imagine despre culorile căutate și produsele din gamă.

Glet Termoizolant
Pereti 20L


Preț: 999 RON TVA inclus

-8%

1.079 RON TVA inclus

Promoție valabilă până în data de 28 Iulie 2024

Greutate: 7.6kg
Disponibilitate: În stoc

Transport: GRATUIT

 


Ai ales:
aKtivTHERM® este un produs profesional, de calitate superioară cu un continut ridicat de microsfere de sticla 3M, care prin proprietatile sale influenteaza substantial confortul termic din incapere.
Izolatia aKtivTHERM® combina izolatori termici moderni pentru a atinge proprietati maxime de izolatie termica intr-un strat extrem de subtire. Aceasta aduce noi solutii de izolare a cladirilor si a constructiilor.

CARACTERISTICI PRINCIPALE:

 • capacitate excelentă de izolare chiar şi în straturi subţiri de pănă la 1 mm, bazata pe componetele vacuumatice;
 • reduce costurile la incalzire cu 30%;
 • limiteaza formarea condensului vaporilor de apa;
 • impiedica formarea IGRASIEI;
 • simplu si rapid de aplicat;
 • reflecta radiatiile termice inapoi in incapere;
 • exploateaza activ radiatiile electromagnetice;
 • material aeropermeabil, partial lavabil;
 • aderenta ridicata la orice material;
 • se poate slefui si varui ulterior; se poate colora

aKtivTHERM® functioneaza pe baze diferite decat alte materiale de izolatie termica cunoscute: polistiren sau fibre minerale.

aktivtherm-reflexieDatorita tehnologiei lui de fabricatie aKtivTHERM® are proprietati termoreflectante a razelor infrarosii (cca.82%). Ca urmare se obtine reducerea transferului termic prin radiatie din peretii exteriori ai cladirilor, resoectiv reducerea cantitatii de caldura ce patrunde vara prin peretii exteriori si reducerea pierderilor de caldura interioara pe timpul iernii.

Este un material ideal pentru izolarea termică a pereţilor interiori, acolo unde dorim să obţinem un confort termic în încăpere prin acţiunea de creştere a temperaturii suprafeţei pereţilor şi de a influenţa economia de energie în combinaţie cu gestionarea controlată a reglajului termic al sistemului de încălzire. Încercările efectuate şi în special experienţa utilizatorilor, dovedesc că în funcţie de categoria clădirii şi a regimului de încălzire se poate economisi pentru încălzire 28 %.

UTILIZARE:

aKtivTHERM® este un material ideal pentru izolarea termică a pereţilor construcţiilor, în special la blocurile de locuinţe, a suprafeţelor acestora supuse la îngheţ , porţiuni de tranzit termic, porţiunile de pereţi aflate în spatele corpurilor de încălzit, acolo unde sub influenţa condensării vaporilor de apă se ajunge la formarea igrasiei şi pentru toate clădirile insuficient izolate termic oferă rentabilizarea sistemului de încălzire precum şi economii mari de energie în special în cazul clădirilor încălzite periodic sau pentru perioade scurte, cum ar fi cabane, case de vacanţe, birouri, restaurante (unde sunt apreciate tendinţa redusă a schimbărilor de culoare a suprafeţelor pereţilor sub influenţa fumului de ţigară –datorită utilizării materialului de umplere), hoteluri, spitale, instituţii şi de asemenea apartamente, unde în perioda neprezenţei persoanelor, sau a neutilizării spatiului respectiv, se poate reduce considerabil temperatura mediului ambiant, dar intr-o perioadă de timp foarte scurtă temperatura menţionată anterior se poate ridica fără riscuri, pentru că altfel în primele momente încălzim inutil pereţii şi abia după aceea vom stabiliza temperatura din încăpere.

Domenii de aplicare

Construcţii de locuinţe, clădiri publice, spaţii comerciale si de birouri, spatii industriale, echipamente de productie, vehicule de călători şi de marfă, etc.

Rezidential
Construcţii noi şi renovări de constructii vechi. Izolarea termică pereti, tavane, podele, izolaţie pentru încălzire prin pardoseală, reabilitare termica, înlăturarea cauzelor aparitiei mucegaiului în mansarde si poduri şi eliminarea suplimentară a caldurii radiante în lunile de vară.

Cladiri publice
Cladiri de birouri, centre comerciale, culturale, hoteluri şi restaurante, echipamente, şcoli, spitaluri, spa-uri, sali de sport, etc .

Reducerea consumului de energie a clădirilor şi creşterea eficienţei de echipamente tehnice în cladiri: izolaţia termică a clădirii, sistemelor de încălzire, conducte, echipamentelor de aer condiţionat, camere frigorifice, pardoseli incalzite. Îmbunătăţirea calităţii mediului interior / ambientului.

Spaţii comerciale si industriale
Reducerea consumului de energie a clădirilor şi halelor de producţie, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, a temperaturii incaperilor de lucru.

Reducerea consumului de energie şi creşterea eficienţei echipamentelor tehnologice, a conditiilor de siguranţă a muncii.

Utilaje tehnologice
Utilizarea izolatiei fără a crea o structura de montaj, cu randament ridicat, prin aplicarea într-un strat subţire, asigurand o economie maxima a spatiului util. Eficienţa izolarii termice: min. 40 ˚ C la +150 ˚ C. Aplicarea direct pe suprafata utilajelor tehnologice. aKtivTHERM® poate fi aplicat in straturi impermeabile de protecţie şi de construcţie.

Alte caracteristici: costuri reduse, viaţă lungă, intretinere minima, usor de aplicat.

Transportul de călători şi de marfă
Izolaţia termică totală a interioarelor vehiculelor, autobuze, pereţii vagoanelor, consumul redus de energie şi creşterea eficienţei sistemelor de aer condiţionat, încălzire şi de congelare.
Previne pătrunderea caldurii provenite de la motor în interiorul vehiculului.

Îndepărtarea şi prevenirea aparitiei mucegaiului

Suprimarea efectelor structurale ale anvelopei clădirii, deficienţe (punţi termice, spatii insuficient izolate), inlaturarea aparitiei condensului pe pereţii reci în încăperi cu umiditate crescută.

Izolatia aKtivTHERM® indeparteaza formarea ciupercilor in mediul cu umiditate crescuta.

aKtivTHERM® si apa

Pe pereţii aflati in medii sarate si cu umiditate foarte ridicata nu se garanteaza eficienţa şi durata de viaţa a aKtivTHERM®. De aceea se recomanda folosirea tencuielii IZOHEAT inainte de aplicarea izolatiei.

În locurile în care există contact direct cu apa, este necesar a proteja izolaţia termică. De exemplu la conductele de apă caldă izolate cu aKtivTHERM® se va aplica mai intai o vopsea de impermeabilizare care va forma un strat rezistent la apa pe bază de polimeri

Punctul de roua
aKtivTHERM® aplicat pe suprafata elementelor de constructie creeaza un strat anticondens. Acest lucru face ca elementul de constructie sa fie protejat de umiditate excesiva, de aparitia mucegaiului si permite imbunatatirea parametrilor sai ( durabilitate, proprietati termoizolante). aKtivTHERM® poate fi aplicat la sistemele de refrigerare si aer conditionat.

Acumularea frigului in perete
aKtivTHERM® elimina acumularea frigului in perete. Atunci când ventilaţia asigura o răcire bruscă a interiorului, aKtivTHERM®incalzeste suprafaţa tratată si are astfel un efect rapid de incalzire a temperaturii din incapere. Pereti trataţi cu izolatia aKtivTHERM® absorb căldura, si o reflectă in acelasi timp spre interior.
Proprietăţile declarate pot fi uşor verificate prin atingerea cu mîna a izolaţiei termice aplicata pe perete. Nu veti mai simti rece peretele pe care este aplicat aKtivTHERM®, ci mai degrabă veti simti caldura stratului, intrucat căldura din stratul izolator se va reflecta înapoi în mâna dumneavoastra.

aKtivTHERM® este ideal pentru izolarea clădirilor, a pompelor de caldura, a cazanelor cu condensare de gaz, încălzirea în pardoseală, încălzitoare electrice şi a infrastructurii.

Sisteme de încălzire prin radiatie
Izolatia aKtivTHERM® scurtează timpul necesar pentru a ajunge la temperatura dorita in interiorul camerei . Căldură transferata de circulatia aerului şi de panourile radiante nu este absorbita de pereţi, dar este colectata în pereţi interiori şi echipamente. În timpul opririi sistemului de incalzire caldura acumulata va asigura stabilitatea termica a mediului interior/ambientului.
Panourile infraroşii necesare pentru funcţionarea corectă ar putea izola o încăpere bine încălzită, insa pereţii trebuie să fie în măsură să radieze căldură în interior. Panourile cu infrarosu nu funcţionează suficient, în cazul în care peretele nu reuşeşte sa pastreze caldura in interior, permitand pierderea caldurii in exterior. Izolatia aKtivTHERM® reflecta radiaţiile electromagnetice şi pastreaza in compartimentarile interioare ale peretelui caldura, creeand astfel confort termic.

Economii la încălzire
aKtivTHERM® aplicat pe pereţii reci, pe suprafetele interioare ale elementelor de constructie, tavan sau podea creează un strat de izolare termică, care izoleaza impotriva frigului. În acest fel peretii tratati isi vor pastra temperatura si astfel incalzirea incaperii se va face mai rapid si se va mentine confortul termic al ambientului. In timpul scurs prin intreruperea surselor de incalzire, aKtivTHERM® previne pierderea caldurii in exterior, pastrand-o mai mult in interior.

aKtivTHERM®– grosimea stratului de izolatie
Proprietăţi de izolare termică ale aKtivTHERM® sunt verificate în încercările de testare de stat dezvoltate pentru izolare termică.
Greutatea aKtivTHERM® in stare umeda inainte de utilizare este de aprox. 0.380 kg / dm3 . Dacă introduceti aKtivTHERM® in apa, acesta va pluti).
Dupa uscare densitatea produsului este de 0.2 kg / dm3. Deci incarcarea pe perete va fi de doar 0.2 kg / dm3.

Toate proprietăţile de aplicare ale aKtivTHERM® au fost dezvoltate pentru o aplicare uşoară într-un singur strat de 1 milimetru.

In culoarea la care se livreaza curent aKtivTHERM® are o putere de acoperire redusa. Se recomanda prelucrarea materialului cu alte tonuri de culoare. Materialul se poate colora prin utilizarea oricarei tonalitati prin adaugarea de vopsea diluabila cu apa insa in proportie maxima de 10% din volumul total.

aKtivTHERM® este un material aeropermeabil, limiteaza formarea condensului si a vaporilor de apa si impiedica formarea igrasiei. Datorită grosimii mici de aplicare aKtivTHERM® asigura economie de spatiu si, de asemenea, pot fi tratate orice suprafete in vederea izolarii acestora impotriva umiditatii.

Beneficiile izolatiei termice la interior
Comparativ cu izolaţia exterioara,aKtivTHERM® izoleaza peretii exteriori, astfel încât acesta previne pătrunderea aerului rece din exterior si de la fundaţii, precum si previne disiparea căldurii în structura acoperişului.

Izoleaza si reflecta caldura in camera, eliminând radiaţiile reci din ziduri, nu diminuează spatiul util, nu creează condens şi mucegai pe suprafaţa pereţilor, creează un finisaj atractiv din punct de vedere vizual.

APLICARE:

Substrat
Suprafete interioare acoperite cu mortar de var-ciment, beton, glet de ghips, rigips, panouri prefabricate, lemn si produse derivate din acesta, suprafete metalice, sticla si multe altele, oriunde se impune sa se asigure izolarea termica si nu se poate utiliza corespunzator alte materiale sau modalitati de aplicare (de ex. cladiri cu fatade deosebite unde nu se poate aplica izolarea exterioara prin acoperire cu materiale izolante).

Pregătirea stratului suport
aKtivTHERM® se aplică pe o suprafaţă solidă, uscată şi curată. La utilizarea pe un material aplicat anterior – suprafaţa acestuia trebuie degresată şi penetrată. Dacă pe suprafaţa în cauză au fost aplicate mai multe straturi de material acestea trebuie înlăturate. Neregularităţile şi fisurile se vor nivela cu glet pe baza de marmura PROKIT . Înaintea de aplicarea pe o suprafaţă absorbantă trebuie să se formeze o punte de conjuncţie. Recomandam, pentru refacerea tencuielii, sa utilizati ISOHEAT – tencuiala termo-hidroizolanta care face parte din sistemul aKtivTHERM®. In final suprafata se amorseaza cu AT Amorsa care face parte din sistemul aKtivTHERM® .

În cazul în care suprafaţa este atinsă de igrasie aceasta trebuie înlăturată mecanic după care suprafaţa trebuie tratată împotriva acesteia cu produse antimucegai, spalata si uscata dupa care suprafata va fi lăsată să se usuce. Ulterior se va aplica termoizolatia aKtivTHERM®.

Tencuiala veche: picturile vechi, straturile de tencuiala imbatrinite de vreme, straturile de ipsos trebuie razuite, reparati gaurile si aplicati o amorsa de penetrare pe întreaga suprafaţă.
Tencuielile noi: trebuiesc slefuite si amorsate.
Substraturi metalice si non-absorbanteacestea vor fi grunduite cu substraturi non-absorbante (liant de calitate cu pulbere de siliciu). Pentru ca primul strat de aKtivTHERM® sa nu alunece atunci când este aplicat pe suprafata, pe metalele de bază trebuie să se aplice mai intai o vopsea pentru a preveni rugina, apoi stratul de aKtivTHERM®şi doar apoi vopsea de penetrare .
Podea: se aplică pe suprafatele reparate, amorsate, cu rola, prin pulverizare, sau cu gletiera într-un strat de 1.0 mm. Pe podeaua izolata astfel se aplica direct încălzirea prin pardoseală

PREGATIREA materialului si Diluare

aKtivTHERM® este livrat în stare de aplicare directă făra diluare. Poate să se dilueze funcţie de necesităţi şi mod de aplicare cu apă în vederea unei întinderi uşoare. După amestecarea temeinică materialul este pregătit pentru aplicare.

IMPORTANT: Materialul se va amesteca (omogeniza) cu un agitator de mica viteza (bormasina) timp de 3-5 minute. Viteza de amestecare trebuie sa fie cuprinsa intre 200-300 rotatii/minut pentru ca microsferele de sticla 3M sa nu se deterioreze ( sa nu se sparga) iar efectul de izolare sa se piarda. La fiecare 20-30 minute materialul se omogenizeaza din nou pentru ca microsferele de sticla 3M se lasa la fundul ambalajului!

MOD DE APLICARE
Se aplică pe suprafaţa pregătită în prealabil cu rulou, gletiera, sau prin pulverizare cu pistol. La aplicarea aKtivTHERM® cu gletiera se va dilua in proprotie de 20%. La aplicarea aKtivTHERM® cu ruloul acesta se va dilua la consistenţa corespunzătoare unei întinderi uşoare – consistenţa vopselei – şi în concordanţă cu structura solicitată de suprafaţa în cauză. La aplicarea aKtivTHERM® prin injectare cu pistolul se va dilua în proporţia 5:1 şi în funcţie de instalaţia de stropit.

Simplitatea fiecărui mod de aplicare depinde mult şi de îndemânarea lucrătorului respectiv. O atenţie deosebită este necesară la amestecarea produsului, aceasta trebuind efectuată la viteză mică pentru a nu se ajunge la deteriorarea structurii materialului de compoziţie utilizat. La aplicarea prin injectare cu pistolul se va utiliza diuza de ø cca 3mm, se va regla presiunea la valoarea de 5 bari – dată de pe manometru. O valoare mai mare ar putea să determine deteriorarea structurii materialului de compoziţie şi pierderea proprietăţilor declarate.

Aplicare cu GLETIERA: tencuială netedă.

gletieraSe aplica primul strat, acest lucru creează un strat uniform de 1,0mm, chiar şi pe partile inegale ale peretelui. Se lasa sa se usuce stratul aproximativ 12 ore. Dupa intarirea stratului, se slefuieste cu un burete umed straturile mai proeminete, dupa care se aplică un al doilea strat. Al doilea strat va acoperi inegalitatile in suprafata si gaurile create de primul strat. După 12 ore, se aplica din nou, în funcţie de nevoi.

Materialul este diluat cu apă în funcţie de capacitatea de absorbţie a substratului.
Diluare 0 – 20%. În cazul de mare porozitate a suportului se poate folosi aKtivTHERM® mai diluat.

Aplicare cu PISTOL (prin pulverizare):

pistol

aKtivTHERM® se poate aplica prin pulverizare cu echipament de pulverizare de joasa presiune.
Nu trebuie amestecat la viteza mare , intrucat se pot deteriora microsferele de sticlă din compozitia materialului. Viteza de amestecare nu ar trebui să depăşească 5 MPa.
Diluţie 1: 5 sau 1: 4 ( apa: aKtivTHERM®)

Materialul se intinde bine, are o aderenta ridicata si se poate indrepta mecanic ulterior dupa uscare si intarire – se poate slefui si varui utilizandu-se orice var lavabil de pe piata.

Temperatura de aplicare şi timpul de uscare
Temperatura aerului si suprafaţa de aplicare se recomanda a fi de +5 ˚ C la +65 ˚ C. Timpul de uscare depinde de temperatura şi umiditatea aerului din incapere. Timpul mediu este de 12 ore. Umiditate ridicată şi rece creşte timpul de uscare.

Perioada de uscare
Perioada de uscare este dependentă de temperatura şi umiditatea mediului ambiant precum şi de gradul de absorbţie a suprafeţei. Perioada minima de uscare a unui strat este de 12 ore. Umiditate ridicată şi rece creşte timpul de uscare. Perioda de uscare a stratului la o temperatură de 20°C este de cca 1 – 2 ore. Temperatura aerului recomandată la aplicare şi suprafaţa de aplicare este de +5 ˚ C la +65 ˚ C.


CONSUM

 • Cu gletiera:
  – consum de cca 1,0 l/mp la o grosime de 1 mm
  – consum de cca.1,0 litri / 1,50 mp la o grosime minima recomandata de 0,8mm
 • Cu ruloul (trafalete):
  – consum de cca. 1 litru / 1,5 mp la o grosime minima recomandata de 0,8 mm
 • Cu pistol:
  – 
  consum de cca. 1 litru / 1,5 mp la o grosime minima recomandata de 0,8 mm
CARACTERISTICA U.M. Valoarea caracteristicii METODA ANALIZA
Forma materiala   Material de etansare pe baza de apa  
Functii   Termoreflexie, izolatie termica  
Compozitie   Microsfere de sticla 3M, dispersie, aditivi  
Grosime de aplicare mm 0,8 – 1,0  
Coeficient de conductivitate termica efectiv – λ W / m.K 0,056 SR EN 12667:2002
Eficienta termica    -40ºC la +150ºC fara pierderea proprietatilor declarate  
Aderenta la substrat Mpa 0,8 SR EN ISO 4624:2003
Densitate la tº 20ºC; URA 50%  Kg/L 0,380+/-0,2% SR EN 2811-1:2002/AC:2006
Densitate la maturizare Kg/L 0,20  
Permeabilitatea la vaporii de apa g/m2d 117,21  
Difuzia echivalenta grosimii Strat de aer Sd m 0,19 EN 1062-1:2004
Clasa de permeabilitate la apa   Clasa V2 – mediu  
Senzor de miros   Nivel 0 Examinare vizuala
Rezistenta de difuzie   µ= 30 SR EN 1015-19:2003/A1:2006
Clasa de reactie la foc, fum si punct de ardere   A2 – s1 – d0 SR EN 13501-1+A1:2010
Indicele de flacara repartizat pe suprafata metarialului is   0 mm/min  
Coeficient de penetratie termica Ust W/m2K imbunatatire cu + 13,7 % pe suprafata aplicata  
Rezistenta termica R m2K/W imbunatatire cu + 24,9 % pe suprafata aplicata  
Temperatura mediului la aplicare ºC + 5ºC la +55ºC  
Umiditatea relativa URA   Max. 80%  
Grad de luciu   neclar, mat Examinare vizuala
Gradul de finete al granulelor   foarte fin / brut Examinare vizuala
Ambalaj de livrare   2.5l, 5 l , 10 l , 15 l, 20 l  
Diluare   Apa curata  
Penetrare   vezi Fisa tehnica  
Garantia dupa aplicare   15 ani  
Durata de viata minima a materialului   Minim 15 ani cf. cu metodele tehnologice de aplicare  

 

TERMEN DE VALABILITATE
In ambalajele originale, inchise etans, cu respectarea conditiilor de transport si depozitare, termenul de valabilitate a produsului este de 12 luni de la data fabricatiei.
In cursul acestei perioade pot aparea urmatoarele modificari care nu afecteaza proprietatile peliculogene ale produselor: sedimentare de pigment; care se inlatura prin agitare pana la omogenizare perfecta.

Produsul dintr-un ambalaj partial golit, dar nediluat, are o valabilitate de 6 luni.
Produsul diluat cu apa trebuie obligatoriu utilizat în cel mai scurt timp.

PRODUSUL NU ESTE TOXIC SAU INFLAMABIL
Fraze de securitate
S2 : a nu se lasa la indemana copiilor.
S26: In cazul contactului cu ochii, se spala imediat cu multa apa si se consulta un specialist.
S46: In caz de inchitire, a se consulta imediat medicul.