• Glet termoizolant Premium 10 L (contine Aerogel) Black
 • Termoizolatie Lichida Pardoseli 10 L
Imaginea este cu titlu de prezentare, pentru a avea o imagine despre culorile căutate și produsele din gamă.

Termoizolatie Lichida
Pardoseli 10 L


Preț: 539 RON TVA inclus

Greutate: 3.8kg
Disponibilitate: În stoc

Transport: GRATUIT

 


Ai ales:
Termoizolatie Lichida Pardoseli 10 LaKtivTHERM® pentru pardoseli este un material profesional sub forma unei paste lichide de calitate superioară cu un continut ridicat de microsfere de sticla 3M care prin proprietatile sale influenteaza substantial confortul termic din incapere.

Izolatia ultrasubtire, aKtivTHERM® atinge proprietati maxime de izolatie termica intr-un strat extrem de subtire (minim 1-2 mm grosime) aducand noi solutii de izolare termica a cladirilor si a oricaror tip de constructii.

CARACTERISTICI PRINCIPALE: 

 • reduce costurile la incalzire cu 28%;
 • capacitate excelentă de izolare chiar şi în straturi subţiri de min. 1 mm, bazata pe componetele vacuumatice;

 • limiteaza formarea condensului vaporilor de apa;
 • simplu si rapid de aplicat;
 • reflecta radiatiile termice inapoi in incapere;
 • exploateaza activ radiatiile electromagnetice;
 • material aeropermeabil;
 • aderenta ridicata pe orice suprafata;

aKtivTHERM® functioneaza pe baze diferite decat alte materiale de izolatie termica cunoscute pentru pardoseli cum ar fi polistirenul extrudat, de exempluaktivtherm-reflexie

Datorita tehnologiei lui de fabricatie aKtivTHERM® are proprietati termoreflectante a razelor infrarosii (cca.82%). Ca urmare se obtine reducerea transferului termic prin radiatie din peretii exteriori ai cladirilor, respectiv reducerea cantitatii de caldura ce patrunde vara prin peretii exteriori si reducerea pierderilor de caldura din interior pe timpul iernii.

Este un material ideal pentru izolarea termică a pardoselilor, atunci cand dorim să obţinem un confort termic în încăpere prin acţiunea de creştere a temperaturii suprafeţei podelelor şi de a influenţa economia de energie în combinaţie cu gestionarea controlată a reglajului termic al sistemului de încălzire. Încercările efectuate şi în special experienţa utilizatorilor, dovedesc că în funcţie de categoria clădirii şi a regimului de încălzire se poate economisi pentru încălzire 28%.

ATENTIE! Va sugeram sa aveti grija la imitatii si produse contrafacute asemanatoare care sunt pe piata din Romania. Cereti agrementul tehnic si mai mult observati parametrii de conductivitate temica, transmitanta termica si rezistenta termica obtinuta in urma aplicarii stratului de izolatie termica.

UTILIZARE:

aKtivTHERM® este un material ideal pentru izolarea termică a pardoselilor construcţiilor, în special la blocurile de locuinţe, a suprafeţelor acestora supuse la îngheţ, porţiuni de tranzit termic, acolo unde sub influenţa condensării vaporilor de apă se ajunge la formarea igrasiei. Pentru toate clădirile insuficient izolate termic oferă rentabilizarea sistemului de încălzire precum şi economii mari de energie în special în cazul clădirilor încălzite periodic sau pentru perioade scurte, cum ar fi cabane, case de vacanţe, birouri, restaurante (unde sunt apreciate tendinţa redusă a schimbărilor de culoare a suprafeţelor pereţilor sub influenţa fumului de ţigară – datorită utilizării materialului de umplere), hoteluri, spitale, instituţii şi de asemenea apartamente, unde în perioda neprezenţei persoanelor, sau a neutilizării spatiului respectiv, se poate reduce considerabil temperatura mediului ambiant, dar intr-o perioadă de timp foarte scurtă temperatura menţionată anterior se poate ridica fără riscuri.

Domenii de aplicare

Construcţii de locuinţe, clădiri publice, spaţii comerciale si de birouri, spatii industriale, echipamente de productie, vehicule de călători şi de marfă, etc.

Rezidential
Construcţii noi şi renovări de constructii vechi. Izolarea pentru încălzire prin pardoseală, reabilitare termica, înlăturarea cauzelor aparitiei mucegaiului în mansarde si poduri şi eliminarea suplimentară a caldurii radiante în lunile de vară.

Cladiri publice
Cladiri de birouri, centre comerciale, culturale, hoteluri şi restaurante, echipamente, şcoli, spitaluri, spa-uri, sali de sport, etc .

Spaţii comerciale si industriale

Reducerea consumului de energie a clădirilor şi halelor de producţie, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, a temperaturii incaperilor de lucru.

Alte caracteristici: costuri reduse, viaţă lungă, intretinere minima, usor de aplicat.

Îndepărtarea şi prevenirea aparitiei mucegaiului

Suprimarea efectelor structurale ale anvelopei clădirii, deficienţe (punţi termice, spatii insuficient izolate), inlaturarea aparitiei condensului pe pereţii reci în încăperi cu umiditate crescută.

Izolatia aKtivTHERM® indeparteaza formarea ciupercilor in mediul cu umiditate crescuta.

aKtivTHERM® si apa

Pe pereţii aflati in medii sarate si cu umiditate foarte ridicata nu se garanteaza eficienţa şi durata de viaţa a aKtivTHERM®. De aceea se recomanda folosirea tencuielii IZOHEAT inainte de aplicarea izolatiei.

În locurile în care există contact direct cu apa, este necesar a proteja izolaţia termică.

Economii la încălzire
aKtivTHERM® aplicat pe pereţii reci, pe suprafetele interioare ale elementelor de constructie, tavan sau podea creează un strat de izolare termică, care izoleaza impotriva frigului. În acest fel peretii tratati isi vor pastra temperatura si astfel incalzirea incaperii se va face mai rapid si se va mentine confortul termic al ambientului. In timpul scurs prin intreruperea surselor de incalzire, aKtivTHERM® previne pierderea caldurii in exterior, pastrand-o mai mult in interior.

aKtivTHERM®– grosimea stratului de izolatie
Proprietăţi de izolare termică ale aKtivTHERM® sunt verificate în încercările de testare de stat dezvoltate pentru izolare termică.
Greutatea aKtivTHERM® in stare umeda inainte de utilizare este de aprox. 0.440 kg / dm3 . Dacă introduceti aKtivTHERM® in apa, acesta va pluti).
Dupa uscare densitatea produsului este de 0.110 kg/dm3. Deci incarcarea pe perete va fi de doar 0.110 kg/dm3.

Toate proprietăţile de aplicare ale aKtivTHERM® au fost dezvoltate pentru o aplicare uşoară într-un singur strat de minim 1-2 milimetri.

aKtivTHERM® este un material aeropermeabil, limiteaza formarea condensului si a vaporilor de apa si impiedica formarea igrasiei. Datorită grosimii mici de aplicare aKtivTHERM® asigura economie de spatiu si, de asemenea, pot fi tratate orice suprafete in vederea izolarii acestora impotriva umiditatii.

Aplicarea pe suprafete de beton și sape autonivelante

Aplicați aktivTHERM®  pe o bază solida care sa nu aiba crapaturi si sa fie sfaramicioasa. Aveti grija când alegeți materialele de umplutura si de nivelare. Inainte de a aplica izolatia cu mistria crestata cu dinti de 6 mm, suprafata trebuie sa fie data in prealabil cu un grund.

Acoperiri de finisare a suprafeței pardoselii

Contactați furnizorul/producătorul pentru a va consulta cu privire la alegerea adezivului si dacă materialul selectat este potrivit pentru aplicarea pe pardoseli.

Încălzire prin pardoseală

Datorită proprietăților sale aktivTHERM® este foarte potrivit pentru aplicarea sub sistemele de încălzire prin pardoseală. Vă recomandăm să consultați producătorul/distribuitorul înainte de aplicarea stratului de izolatie termica.

MOD DE APLICARE

Simplitatea fiecărui mod de aplicare depinde mult şi de îndemânarea lucrătorului respectiv. O atenţie deosebită este necesară la amestecarea produsului, aceasta trebuind efectuată la viteză mică pentru a nu se ajunge la deteriorarea structurii materialului de compoziţie utilizat. La aplicarea prin injectare cu pistolul se va utiliza diuza de ø cca 3mm, se va regla presiunea la valoarea de 3 bari pe manometru. O valoare mai mare ar putea să determine deteriorarea structurii materialului de compoziţie şi pierderea proprietăţilor declarate.

Aplicare cu GLETIERA: tencuială netedă.

gletieraSe aplica primul strat, acest lucru creează un strat uniform de 1,0-2,0 mm, chiar şi pe partile inegale ale pardoselei. Se lasa sa se usuce stratul aproximativ 12 ore. Dupa intarirea stratului, se slefuieste cu un burete umed straturile mai proeminete, dupa care se aplică un al doilea strat. Al doilea strat va acoperi inegalitatile in suprafata si gaurile create de primul strat. După 12 ore, se aplica din nou, în funcţie de nevoi.

Materialul poate fi diluat cu apă în funcţie de capacitatea de absorbţie a substratului.
Diluare 0–5%. În cazul de mare porozitate a suportului se poate folosi aKtivTHERM® mai diluat.

Aplicare cu PISTOL (prin pulverizare):

pistol

aKtivTHERM® se poate aplica prin pulverizare cu echipament de pulverizare de joasa presiune.
Nu trebuie amestecat la viteza mare , intrucat se pot deteriora microsferele de sticlă din compozitia materialului. Viteza de amestecare nu ar trebui să depăşească 5 MPa.
Diluţie: Materialul este gata preparat de aplicare. 

Materialul se intinde bine si se poate indrepta mecanic ulterior dupa uscare si intarire – se poate slefui cu un burete umed.

Temperatura de aplicare şi timpul de uscare

Temperatura aerului si suprafaţa de aplicare se recomanda a fi de +10 ˚ C la +55 ˚ C. Timpul de uscare depinde de temperatura şi umiditatea aerului din incapere. Timpul mediu este de 12 ore. Umiditate ridicată şi rece creşte timpul de uscare.

Perioada de uscare
Perioada de uscare este dependentă de temperatura şi umiditatea mediului ambiant precum şi de gradul de absorbţie a suprafeţei. Perioada minima de uscare a unui strat este de 12 ore. Umiditate ridicată şi rece creşte timpul de uscare. Perioda de uscare a stratului la o temperatură de 20°C este de cca 1 – 2 ore.


CONSUM

 • Cu gletiera:
  – consum de cca 1,0 l/mp la o grosime de 1 mm
  – consum de cca.1,0 litri / 1,50 mp la o grosime minima recomandata de 0,8mm
 • Cu ruloul (trafalete):
  – consum de cca. 1 litru / 1,5 mp la o grosime minima recomandata de 0,8 mm
 • Cu pistol:
  – 
  consum de cca. 1 litru / 1,5 mp la o grosime minima recomandata de 0,8 mm
CARACTERISTICA U.M. Valoarea caracteristicii METODA ANALIZA
Forma materiala   Material de etansare pe baza de apa  
Functii   Termoreflexie, izolatie termica  
Compozitie   Microsfere de sticla 3M, dispersie, aditivi  
Grosime de aplicare mm 0,8 – 1,0  
Coeficient de conductivitate termica efectiv – λ W / m.K 0,035 SR EN 12667:2002
adezitivitate MPa 0,6  
Rezistenta termica dupa aplicare   -40ºC la +150ºC fara pierderea proprietatilor declarate  
Aderenta la substrat Mpa 1,0 SR EN ISO 4624:2003
Densitate la tº 20ºC; URA 50%  Kg/L 0,44 kg/litru+/-0,2% SR EN 2811-1:2002/AC:2006
Densitatea dupa uscare material g/m2d 0,110  SR EN 2811
Difuzia echivalenta grosimii Strat de aer Sd m 0,11 EN 1062-1:2004
Clasa de permeabilitate la apa   Clasa V2 – mediu  
Senzor de miros   Nivel 0 Examinare vizuala
Rezistenta de difuzie   µ= 107,8 SR EN 1015-19:2003/A1:2006
Clasa de reactie la foc, fum si punct de ardere   A2 – s1 – d0 SR EN 13501-1+A1:2010
Indicele de flacara repartizat pe suprafata metarialului is   0 mm/min  
Coeficient de transmitanta termica - Ust W/m2K imbunatatire cu + 13,7 % pe suprafata aplicata  
Rezistenta termica - R m2K/W imbunatatire cu + 24,9 % pe suprafata aplicata  
Temperatura mediului la aplicare ºC + 2ºC la +55ºC  
Umiditatea relativa URA   Max. 80%  
Grad de luciu   neclar, mat Examinare vizuala
Gradul de finete al granulelor   foarte fin / brut Examinare vizuala
Ambalaj de livrare   10 l, 20 l  
Diluare   Apa curata  
Penetrare   vezi Fisa tehnica  
Garantia dupa aplicare   15 ani  
Durata de viata minima a materialului   Minim 25 ani cf. cu metodele tehnologice de aplicare  

 

TERMEN DE VALABILITATE
In ambalajele originale, inchise etans, cu respectarea conditiilor de transport si depozitare, termenul de valabilitate a produsului este de 12 luni de la data fabricatiei.
In cursul acestei perioade pot aparea urmatoarele modificari care nu afecteaza proprietatile peliculogene ale produselor: sedimentare de pigment; care se inlatura prin agitare pana la omogenizare perfecta.

Produsul dintr-un ambalaj partial golit, dar nediluat, are o valabilitate de 6 luni.
Produsul diluat cu apa trebuie obligatoriu utilizat în cel mai scurt timp.

PRODUSUL NU ESTE TOXIC SAU INFLAMABIL
Fraze de securitate
S2 : a nu se lasa la indemana copiilor.
S26: In cazul contactului cu ochii, se spala imediat cu multa apa si se consulta un specialist.
S46: In caz de inchitire, a se consulta imediat medicul.