FAQ - Intrebari si raspunsuriCare este coeficientul de conductivitate?

Termoizolatia de inalta performanta aKtivTHERM® asigura cel mai mare nivel de izolatie termica posibila cu un coeficient de conductivitate termica λ de 0,046 W/mk.
Este un material ideal pentru izolarea termică a pereţilor interiori, acolo unde dorim să obţinem un confort termic în încăpere prin acţiunea de creştere a temperaturii suprafeţei pereţilor şi de a influenţa economia de energie în combinaţie cu gestionarea controlată a reglajului termic al sistemului de încălzire. Încercările efectuate şi în special experienţa utilizatorilor, dovedesc că în funcţie de categoria clădirii şi a regimului de încălzire se poate economisi pentru încălzire cel puţin 30 %.

Care este termenul de garantie ?

Termenul de garantie al produsului termoizolat aKtivTHERM® dupa aplicare este de 10 ani, in conditiile respectarii instructiunilor de punere in opera a produsului, a instructiunilor de exploatare date de producator, a Agrementului Tehnic nr. 016-04/1286-2012 eliberat de ICECON SA Bucuresti impreuna cu Avizul tehnic al Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii, iar aplicarea produsului s-a efectuat de catre o companie agreata de producator.
Durabilitatea produsului pus in opera este de cca.15 ani cu conditia respectarii domeniului si tehnologiei de aplicare si instructiunilor de punere in opera specificate in Fisa tehnica a producatorului.
Termenul de valabilitate al produsului este de 12 luni de la data fabricatiei in conditiile depozitarii in ambalaje originale, nedeschise, in locuri uscate, ferite de radiatia solara directa, la temperaturi cuprinse intre +5C si +25C, protejate impotriva inghetului. Daca o anumita cantitate de aKtivTHERM® dintr-o galeata a ramas neprelucrata aceasta se va inchide ermetic in ambalajul original fiind acoperita cu o folie de plastic curata si transparenta amplasata direct pe suprafata materialului dupa care se va inchide capacul original. In aceasta stare restul de material se poate pastra pana la 6 luni de zile.

Cum functioneaza aKtivTHERM®?

aKtivTHERM® functioneaza pe baze diferite decat alte materiale de izolatie termica cunoscute: polistiren sau fibre minerale. Termoizolatia aKtivTHERM® reflecta radiatiile termice si exploateaza activ radiatiile electromagnetice inapoi in incapere in acelasi timp reducandu-se considerabil nivelul de absorbtie a caldurii la nivelul peretelui.
Un strat de aKtivTherm de 0,8-1.00 mm aplicat pe suprafata interioara a peretelui reflecta pana la 80% din caldura inapoi in incapere si nu va permite disiparea caldurii spre partea dinspre exterior a peretelui si ca urmare duce la cresterea rapida a temperaturii in incapere.
Pe timpul verii peretii izolati termic cu aKtivTHERM® vor incetini supraincalzirea spatiului datorita structurii materialului si a principiului de reflexie pe care acesta functioneaza.

Cum se aplica aKtivTHERM®?

aKtivTHERM® se aplică pe o suprafaţă solidă, uscată şi curată in prealabil, cu rulou , gletiera sau cu pistolul.
Aplicare cu GLETIERA, cu RULOU sau prin pulverizare cu PISTOL.

Vezi AICI Metode de aplicare

In ce domenii se poate aplica?

aKtivTHERM® poate fi utilizat cu succes atat in domeniul REZIDENTIAL/COMERCIAL cat si in domeniul INDUSTRIAL.

Citeste mai mult in Domenii de Aplicare aKtivTHERM®

Izolatia cu aKtivTHERM® se poate face etapizat?

DA. aKtivTHERM® poate fi utilizat pentru izolarea etapizata a incaperiolr. Puteti izola un singur perete sau puteti izola intreaga incapere dupa cum doriti.

Cum pregătesc suprafața inainte de aplicarea materialului aKtivTHERM®?

Suprafața trebuie să fie uscată, netedă, fără grăsimi și praf. La fel ca în cazul tuturor lucrărilor de tencuire sau varuire, orice fisuri, crapaturi sau denivelari ale peretelui, trebuiesc a fi reparate mai inainte, de exemplu, cu o gletiera, smirghel, etc. Este recomandat, dacă este posibil, sa eliminati stratul de vopsea mai veche, mai ales in cazul in care sunt mai multe. Oricum daca ciocanesti cu degetul in perete si suna a gol, stratul de vopsea decojit trebuie îndepărtat deoarece acesta nu oferă o suprafață consistenta! Apoi se amorsează suprafața peretelui cu amorsa AT, special adaptata la aKtivTHERM®. Timpul de uscare este de 6-8 ore. 
Apoi, peretele este gata pentru aplicarea cu aKtivTHERM® 

Pot să eficientizez proprietățile aKtivTHERM® prin aplicarea unui start mai gros de 1 mm?

Se recomandă aplicarea unui strat de 1 milimetru de aKtivTHERM® si acesta este suficient pentru a-si face treaba. Produsul își desfășoară performanțele optime chiar și la o grosime a stratului de 1 maxim 1,5 mm! Dacă considerati ca este necesar, deși zonele deosebit de problematice, cu punti termice semnificative, pot fi tratate cu un strat mai gros de aKtivTHERM® (2-3 mm), aceasta este, de obicei, de prisos. aKtivTHERM® elimină problemele legate de umiditate si condens, a mucegaiului cauzat de condens, deoarece stochează căldura și ridică astfel temperatura la suprafata peretelui cu aproximativ 2-3 ° C.

La cât de mult ne putem aștepta din punct de vedere al economisirii de energie?

Economisirea totală depinde, printre altele, de sezon și de tipul sistemului de încălzire. Experiența arată că economiile sunt cuprinse între 12,5% și max. 60% . Ca în cazul oricărei protecții termice, economiile reale depind de aplicație, condițiile meteorologice și condițiile structurale. În mod implicit, aKtivTHERM® este aplicat pe tavanul incaperilor (ale mansardelor) și pe interiorul pereților exteriori. Asta înseamnă că numai din asta se poate realiza o economie medie de costuri la încălzire de aproximativ 25% . Folosind aKtivTHERM® pe podea sub încălzirea în pardoseală, pe tavanul incaperii (mansardă) și pe interiorul pereților exteriori puteți economisi în medie 35% din costurile de încălzire. Aceste valori, din care provin economiile de energie mai sus menționate în această secțiune se bazează în principal pe testarile europene ale ILAC (Asociația Internațională a Laboratoarelor și Inspectoratelor Organismelor de Acreditare (http://ilac.org/language-pages/english/). O clădire izolata cu aKtivTHERM® necesită cu aproximativ 25% mai puțin timp pentru încălzirea până la temperatura ambientala și păstrează căldura mult mai mult după atingerea temperaturii dorite. aKtivTHERM® mărește considerabil eficiența sistemelor de încălzire controlate de termostate-computer O clădire izolata cu aKtivTHERM® are o conductivitate termică mai mică și astfel se evită formarea puntile termice. Ppereții exteriori a camerelor se simt în consecință mult mai calzi, sensibil, la prima atingere.

Utilizarea aKtivTHERM® la interior influențează costurile de răcire în lunile de vară?

Datorită faptului că aKtivTHERM® împiedică căldura exterioară să pătrundă prin pereți, aparatele de aer conditionat, in lunile de vară, au o diferență minimă, dar notabilă de temperatură internă. Diferența este că, camerele sunt de fapt un pic mai reci. Pereții casei oricum nu se pot încălzi la nesfârșit, deoarece - spre deosebire de climele mai calde - este deja suficient să se răcească noaptea pentru a scădea din nou temperatura semnificativă a pereților exteriori. Prin urmare, zidurile din latitudinile noastre sunt cu greu responsabile de aportul de căldură. Cea mai mare intrare de căldură are loc de obicei prin acoperiș, deoarece la mansardă se simte cel mai tare vara.  Dar un lucru este sigur: camerele echipate cu aKtivTHERM® au un climat mai bun în fiecare sezon! Dacă doriți să impiedicati patrunderea caldurii prin acoperișurile plate la ultimele etaje de la blocuri, la garaje, hale etc., vă recomandăm aKtivTHERM® exterior, pentru aplicații exterioare, rezistent la intemperii si care reduce semnificativ aportul de căldură în tipurile de clădiri menționate mai sus.

Unde pot folosi aKtivTHERM® ?

Cu aKtivTHERM® puteți trata tavane, plafoane plate sau înclinate. Puteți aplica, de asemenea, pe interiorul pereților exteriori și pe pereții sau podelele adiacente scărilor, subsolurilor, coridoarelor, garajelor și altor încăperi care nu sunt bine încălzite. Ca substrat pentru podelele încălzite sau neîncălzite vă recomandăm cu caldura aKtivTHERM® , produs special dezvoltat pentru asemena utilizari! Produsul poate fi aplicat sub aproape tot felul de pardoseli (de exemplu, covor, parchet, vinil, gresie, etc.).

aKtivTHERM® poate fi aplicat pe suprafețe umede?

Ca întotdeauna, mai întâi clarificați cauza umidității! Dacă sunt defecte structurale (de ex.: acoperișurile au crapaturi sau conductele au scurgeri, solul este umed, etc.) acestea sunt cauzele pentru pereții umezi.
Deci mai întâi trebuie remediațe acestea! 
Daca un zid este umed continuu din interior aceasta este o deficiență semnificativă și cauza trebuie corectată profesional mai întâi. O izolație termică nu poate repara niciodată defecte structurale – orice alte afirmații sunt dubioase!
Cu toate acestea, dacă umiditatea a fost cauzată de condens (umiditate), aKtivTHERM® este soluția cea mai potrivita! aKtivTHERM® poate remedia si creșterea frecventă a mucegaiului legată de condens! Acest lucru se datorează pe de o parte faptului că nu se poate forma condens pe suprafața “respirabilă” a aKtivTHERM® - ului și pe de alta parte deoarece aKtivTHERM® ,în încăperile încălzite, ridică temperatura suprafeței peretelui și tototdata, schimbă punctul de rouă.
Doar umiditatea ridicată prelungită (peste 65% !!) poate provoca saturația temporară a aKtivTHERM®, ceea ce reduce eficiența acestuia pe durata saturației. De îndată ce umiditatea aerului scade din nou printr-o ventilație corectă, aKtivTHERM® eliberează apa absorbită în aerul din mediul mai uscat. Astfel, aKtivTHERM® contribuie activ la un climat interior echilibrat. Timpul de polimerizare (timpul de uscare) al aKtivTHERM® este prelungit după aplicare daca substraturile sunt umede. La aplicarea unui alt strat peste aKtivTHERM® (de ex. vopsea lavabila) trebuie să aveți grijă ca aKtivTHERM® să fie complet uscat înainte de aplicarea acestuia!

Ce tip de vopsea lavabila este cea mai buna pentru a da peste aKtivTHERM® ?

In mod ideal, este recomandat sa folositi o vopsea permeabilă la vapori de apă (de exemplu, vopsea cu silicati) intr-un strat subțire si cu opacitate ridicată,. Puteți utiliza, de asemenea, si o tencuială ușoară de suprafață (de exemplu, stucco de 2 mm), tapet sau plăci ceramice peste aKtivTHERM®. Eficiența nu este modificată. Durează doar puțin timp până se încălzește, până când căldura a pătruns în stratul aKtivTHERM® și acesta este saturat cu caldura emisa. După ce se face acest lucru, aKtivTHERM® va functiona ca de obicei și va reflecta căldura în cameră. 

Ce este confortul termic?

Confortul termic se referă la percepția plăcută a climatului din cameră. Un mediu plăcut în care nici nu transpirați, nici nu înghețați. Confortul termic este influențat de temperatura aerului, temperatura zonelor și obiectelor din jur, umiditatea relativă și viteza de circulatie a aerului. Depinde și de activitatea ce se desfoasoara in incapere, de îmbrăcămintea purtata și de starea fizică. Intotdeauna perceptia este individuala. aKtivTHERM® îmbunătățește semnificativ confortul termic, deoarece creează un climat foarte plăcut, cu o distribuție uniformă a temperaturii.

Cum contribuie aKtivTHERM® la confortul termic?

aKtivTHERM® reduce timpul necesar pentru a obține confortul termic (adică temperatura de confort). De asemenea, extinde stabilitatea termică a unei incaperi adică perioada în care temperatura dorita de dumneavoastra., reglata prin termostat, se mentine chiar și atunci când încălzirea este oprita. În camerele izolate cu aKtivTHERM® există o distribuție uniformă a temperaturii, pereții nu sunt reci, iar caldura se simte intr-un mod placut.

Ce alte finisaje de suprafață se pot aplica peste aKtivTHERM® ?

aKtivTHERM® nu trebuie neapărat să fie stratul final. Peste stratul aKtivTHERM® uscat se poate, funcție de dorințele individuale și bugetul existent, să se aplice si alte straturi cu grosimi de cca. 2 mm fara ca efectul sau sa fie afectat, cum ar fi de exemplu: tencuieli de suprafață, de finisare, etc. Cu toate acestea, toate instrucțiunile de utilizare/de lucru descrise de producător trebuie să fie respectate intocmai (consultați instrucțiunile detaliate de utilizare pentru aKtivTHERM®). Când dati drumul la încălzire, durează puțin mai mult până când căldura ajunge la stratul aKtivTHERM®, aceasta fiind absorbită in strat și apoi returnată în cameră. Dacă nu sunteți sigur cu privire la un anumit proiect, întrucât instrucțiunile de utilizare actuale nu furnizează nici o informație în acest sens, va rugam sa ne contactați.Suntem bucuroși să vă ajutăm!

Există un produs aKtivTHERM® împotriva căldurii, în special pentru utilizarea în aer liber, de exemplu pentru acoperișurile, etc?

Da! Cu versiunea aKtivTHERM® exterior! 
aKtivTHERM® exterior este proiectat pentru a preveni căldura din exterior să intre în casă sau în clădire. aktivTHERM® Exterior oferă o reflectare solară excelentă și reduce conductivitatea termică a clădirii prin microsferele de sticlă 3M.