Instructiuni de aplicareInstructiuni de Aplicare

 

Pentru aplicare izolatiei aKtivTHERM® consultati ghidul de mai jos:

METODE DE APLICARE
Se aplică pe suprafaţa pregătită în prealabil cu rulou, gletiera, sau prin pulverizare cu pistol.

La aplicarea aKtivTHERM® cu gletiera se va dilua in proportie de 5%.

La aplicarea aKtivTHERM® cu trafaletele, acesta se va dilua in proportie de cca. 10%, pentru a ajunge la consistenţa unei vopsele, corespunzătoare unei întinderi uşoare şi în concordanţă cu structura solicitată de suprafaţa în cauză.

La aplicarea aKtivTHERM® prin injectare cu pistolul se va dilua în proporţia 5:1 (adica 20%) şi în funcţie de instalaţia de stropit. Pistolul utilizat sa aiba diuza de ø cca 3mm si se va regla presiunea la valoarea de 5 bari pe manometru. O valoare mai mare ar putea să determine deteriorarea structurii materialului de compoziţie şi pierderea proprietăţilor declarate.

Simplitatea fiecărui mod de aplicare depinde mult şi de îndemânarea lucrătorului respectiv.

O atenţie deosebită este necesară la amestecarea produsului, aceasta trebuind efectuată la viteză mică pentru a nu se ajunge la deteriorarea structurii materialului de compoziţie utilizat adica a microsferelor de sticla 3M. 

 

Aplicare cu GLETIERA: tencuială netedă.


gletieraSe aplica primul strat, acest lucru creează un strat uniform de 1,0 mm, chiar şi pe partile inegale ale peretelui. Se lasa sa se usuce stratul aproximativ 12 ore. Dupa intarirea stratului, se slefuieste cu un burete umed straturile mai proeminete, dupa care se aplică un al doilea strat. Al doilea strat va acoperi inegalitatile in suprafata si gaurile create de primul strat. După 12 ore, se aplica din nou, în funcţie de nevoi.


Materialul este diluat cu apă în funcţie de capacitatea de absorbţie a substratului.
Diluare 0 – 5 %. În cazul de mare porozitate a suportului se poate folosi aKtivTHERM® mai diluat.Aplicare cu RULOU (
vezi si Fisa tehnica
aKtivTHERM): aspect structurat.
trafaleteUtilizaţi role structurale pentru a realiza diferite structuri – utilizati aKtivTHERM® diluat cu apă în diferite proporţii. Daca se dilueaza cu mai multa apa se va realiza o suprafata mai putin structurata.


Al doilea şi al treilea strat trebuie să fie mai subţire decât primul, pentru a menţine aceeaşi structură.
Pentru a realiza un strat uniform la grosimea de 1 milimetru ar trebui să aplicati cu rola in 2-3 straturi.
Diluare 5 – 25%. Dacă aveţi nevoie sa obtineti o suprafata mai putin structurata, se poate folosi chiar mai multa apa.Aplicare cu PISTOL
(prin pulverizare):

pistolaKtivTHERM® se poate aplica prin pulverizare cu echipament de pulverizare de joasa presiune.
Nu trebuie amestecat la viteza mare , intrucat se pot deteriora microsferele de sticlă din compozitia materialului. Viteza de amestecare nu ar trebui să depăşească 5 MPa.
Diluţia sa fie de 1: 5 sau 1: 4 ( apa / aKtivTHERM®)


Materialul se intinde bine, are o aderenta ridicata si se poate indrepta mecanic ulterior dupa uscare si intarire – se poate slefui si varui utilizandu-se orice var lavabil de pe piat