CertificariaKtivTherm a fost dezvoltat în Marea Britanie, lider mondial în dezvoltarea tehnologiilor reflectorizante de ultima generatie. O serie de teste au fost întreprinse pe case in construcții, in baza unor rapoarte, pentru a oferi asigurări că produsul este adecvat pentru piața de termoizolatii.

Testul s-a efectuat in două camere identice, construite conform reglementărilor actuale de performanță energetică, pentru a asigura comparația între o cameră aplicată cu aKtivTherm și una fără. Rezultatele testelor primite au arătat că:
1. camera tratată cu AkTIVTherm s-a încălzit cu 25,8% mai repede decât clădirea netratată
2. după oprirea încălzirii, o scădere de 3 ° C a durat aproape de două ori mai mult în clădirea tratată cu aKtivTherm
3. clădirea tratată cu aKtivTherm a arătat o temperatură mai echilibrată, pe tot parcursul masuratorilor, reducând diferența de temperatură de la podea la plafon cu 3 ° C, clădirea tratată cu aKtivTherm realizand economii medii zilnice de energie de 19%.


Ultimele rezultate ale testului confirmă faptul că, cu aKtivTherm, puteți reduce puterea sistemului de încălzire cu 35%, daca aveti încălzire în pardoseală și cu 25,8% daca utilizati un sistem de încălzire convențională.

Daca încălzirea se face parțial si cu panouri radiante, camera tratată cu aktivTherm, în perioada de evaluare de 7 zile a utilizat 10,8 kWh față de 18.9 kWh pentru camera netratată. Deci s-a realizat o economie de energie de 45%!
Daca incalzirea se face cu un calorifer convecțional, camera tratată cu aktivTherm în perioada de 7 zile de evaluare a utilizat 13,4 kWh față de 21 kWh pentru camera netratată (o economie de energie de 39%!).

Certificarea produsului
Pentru ca produsul să aiba marca CE s-aemis o declarație de performanță. Acest lucru confirmă faptul că produsul respectă reglementările corespunzătoare privind siguranța împotriva incendiilor, împreună cu niveluri sigure de COV și fără substanțe chimice sau toxice dăunătoare. Declarația de performanță este disponibila la cerere.

Garanţie
Daca se respecta condițiile de depozitare recomandate și produsul este pus in opera de un aplicator agreat, aKtivTherm beneficiază de garanție pentru o perioadă de 15 ani.