Imaginea este cu titlu de prezentare, pentru a avea o imagine despre culorile căutate și produsele din gamă.

IZOHEAT 01A
- cu ciment alb


 

Produsul IZOHEAT 01A  este o tencuială cu ciment alb, pe baza de perlit expandat, utilizata pentru termoizolarea şi izolaţia fonică a construcţiilor si faţadelor interioare / exterioare.

 IZOHEAT 01A este un produs ecologic pe baza de perlit expandat, alcatuit in proportie de 98% din compusi anorganici.   IZOHEAT 01A reprezinta o varianta NATURALA de termoizolare prin care se reduce substantial transferul caldurii prin  elementele de constructie si imbunatateste confortul termic al cladirilor si spatiilor de locuit, asigurand  economii de aproximativ 30% la cheltuielile de incalzire/racire.
 IZOHEAT 01A este ignifug si confera protectie maxima la foc,  nu produce si nu intretine arderea si nu degaja substante toxice.

IZOHEAT 01A elimina cauzele formarii mucegaiului si igrasiei, protejează cladirile de factorii nocivi din mediu: ploaie, soare, vânt, etc.
Tencuiala   IZOHEAT 01A este rezistenta la acţiunea rozatoarelor si termitelor, ciupercilor si bacteriilor, asigurand un mediu de viata sanatos.


Ai ales:


 • Proprietati unice de termoizolare: λ = 0.055 W/mk
 • Densitatea – 280 kg/m3 
 • Rezistent la foc – Ignifug clasa A1;
 • Din motiv că respiră la nivel molecular transferă bariera de vapori pe suprafaţa sa. .
  Tencuiala  IZOHEAT 01A este permisiva, lasa peretele sa RESPIRE.
 • Este  de  4-5 ori mai uşoara decât o tencuiala obişnuită.
 • Absorbţie redusă de apă (până la 3% peste 120 de zile);
 • Asigura o difuzie foarte buna a peretelui.
 • Foarte uşor de aplicat, manual sau cu maşina.
 • Aderenţă superbă la orice tip de suprafeţe (inclusiv cherestea şi sticlă);
 • Grosime aplicare: 2 cm – 5 cm – 10 cm
 • Lipsa punţilor termice.
 • După amestecarea cu apa rezulta o pasta plastica foarte uşor lucrabila.
 • Consum: 1 sac / 1 mp / 2 cm grosime
 • Packing : sac 5,5 kg 

COMPOZITIE
– perlit expandat, ciment alb de inalta calitate, lianti, var, aditivi specifici.

CARACTERISTICI TEHNICE

Caracteristica U.M Valoarea caracteristicii Metoda de analiza
Forma materiala   Amestec pulbere alb granulat Examinare vizuala
Functii   Termoizolare, acoperire decorativa  
Compozitie   – perlit expandat, ciment alb de inalta calitate, lianti, var, aditivi specifici  
Coeficient de conductivitate termica efectiv – λ 

W / m.K

0.055 SR EN 1745 :2012
Densitate   280 kg/m3 +/- 10%  
Clasa de reactie la foc   A-1 Non-inflamabil SR EN 13501-1
Rezistenta la foc   F90 ( 90 minute)  
Grosime de aplicare

cm

2 – 5 – 10  
Durata de aplicare   30-45 minute(la temperatură de 23°C)  
Instrumente de aplicare   Mistrie si gletiera  
Aderenta la substrat   Beton 0.62 N/mm2 (Tip A),Cărămidă 0.56 N/mm2 (Tip A) EN 1015-12
Suprafete de aplicare   Ipsos, cărămidă, SMIB, Gas beton, fier, sticlă, etc.  
Perioada de uscare   48 ore (23°C umiditatea relativă 50%)  
Absorbtia apei capilare (W1)   0.0361 kg/m2.min0.5 EN 1015-18
Izolare la zgomot   25 db (3 cm/500 hz)  
Coeficient difuzie la vapori   8 (≤15) SR EN 1015-19
Rezistenta la compresiune   min.1,5 N/mm2-CSII  SR EN 1015-11
Contractie termica liniara   max.1,4% la 600°C  
Temperatura mediului la aplicare

ºC

Între +5ºC şi +30ºC  
Ambalaj de livrare

sac

 5,5 kg  
Consum normat   1 sac / 1 m²/ 2 cm grosimea stratului  
Consum mediu de apa   8-9 litri la 1 sac  
Termen de valabilitate   18 luni in conditii uscate  
Garantia dupa aplicare   10 ani  


DEPOZITARE
 
Se depozitează în spaţii uscate, în ambalaj original intact, la temperatura de la +5°C la +25°C.


DOMENII DE UTILIZARE

IZOHEAT 01A se foloseşte pentru termoizolarea la exterior/ / interior a imobilelor şi edificiilor. Produs unic, ce combină două funcţii: termoizolare şi acoperire decorativă.

IZOHEAT 01A este utilizat cu succes atat in domeniul rezidential la cladirile noi si cladirile vechi, cat si in domeniul comercial / industrial (spatii comerciale, birouri, hale, depozite, tevi, conducte, etc.).

Produsul IZOHEAT 01A poate fi utilizat atat la interior (pereti, tavane, pardoseli, etc.) cat si la exterior (fatade, pereti exteriori, terase, etc), si se poate aplica pe diferite suprafețe cum ar fi: beton, BCA, caramida, sticla, lemn, OSB, oțel, piatră ponce, rigips, metal, etc.

Datorita capilaritatii si porozitatii sale ridicate permite respiratia peretelui, practica si experienta dovedind ca punctul de roua (locul unde se efectueaza schimbul termic) translateaza de la nivelul zidariei catre exterior.
PH-ul ridicat, previne astfel aparitia de mucegaiuri, alge şi alte microorganisme pe suprafaţa sa. Datorită modulului foarte scăzut de elasticitate, nu are tendinţa de a se sparge, asa ca este foarte potrivit pentru toate tipurile de zidarie (BCA, Caramida Porotherm, etc), aderenta IZOHEAT 01A fiind atat pe metal, lemn si sticla.
Coeficientul de difuzie al vaporilor μ este max 8, excelent in cazul peretilor umezi.


PREGĂTIREA SUPRAFEŢEI DE BAZĂ

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, plană, curăţată de praf, impurităţi, pete de ulei şi de alte substanţe antiaderente. Suprafeţele cu un nivel de absorbţie ridicat vor fi prelucrate cu amorsă-grund de calitate.

PREPARARE AMESTEC

Tehnologia de preparare a amestecului este foarte simpla, putand fi realizata chiar si de catre un tencuitor neprofesionist.
Mai jos regasiti etapele necesare pregatirii si aplicarii produsului, cu particularitatile sale:

Într-un vas curat se toarna 8-9 litri de apa dupa care se adaugă conţinutul complet al unui sac de IZOHEAT 01A. Se amesteca continuu timp de 5-6 minute cu ajutorul unui mixer cu o turaţie de cca. 600 rotatii/minut. Se face o pauza de aprox. 3 minute, dupa care produsul se amestecă din nou timp de 3-4 minute. Astfel se obtine o masa omogena, fără aglomerări. Amestecul preparat trebuie să fie aplicat pe suprafața in decurs de maxim 1 ora din momentul preparării.

 Observatie:

De ce trebuie amestecat deodata un sac intreg de IZOHEAT 01A? Pentru ca diferitele componente din amestec  au greutati diferite, iar in momentul turnarii in vas este posibil ca dintre  componentele produsului, cele mai grele sa ramana pe fundul sacului. De aceea folosind doar o parte din continutul unui sac  este imposibil a stabili daca proprietatile declarate ale tencuielii raman aceleasi. Pregatirea corecta a amestecului este prin folosirea intregului continut dintr-un sac sau multiplu de un sac.

Exista posibilitatea ca in timp ce preparati materialul, sa adaugati prea multa apa si acesta sa devina prea apos.  In acest caz trebuie sa mai adaugati inca un sac de IZOHEAT 01A, sa amestecati din nou cu apa, dar cu grija.  Amestecul trebuie sa devina omogen, stufos si sa nu contine resturi de material neomogenizat.

Tencuiala IZOHEAT 01A se amestecă bine cu un mixer de viteză redusă pentru 5-6 minute (cca. 600 rotatii/minut) .
aplicare1 aplicare2 aplicare3

Acordati mare atentie acestei etape de amestecare. Materialul, dupa amestecare, trebuie sa devina omogen, stufos si aderent.
Pentru a se ajunge la textura gata de utilizare, tencuiala se amesteca timp de 5-6 minute. Orice adăugare de alte materiale la amestecul uscat sau umed este inadmisibila.
aplicare4 aplicare5 aplicare6

Ca rezultat veti obtine un mortar ductil, cu aderenta mare, care este simplu si usor de aplicat.

Cum va dati seama daca amestecul este gata de utilizare? Datorita densitatii sale tencuiala aplicata pe perete se va mentine. In acest caz amestecul a fost preparat correct si este gata de utilizare.

Atentie!!! Amestecul prelucrat trebuie să fie aplicat pe suprafaţă în termen maxim 1 ora de la prelucrarea materialului.

TEMPERATURA DE APLICARE: temperatura mediului ambiant trebuie să fie de minim +5°C.

MOD DE APLICARE

Tehnologia de aplicare a tencuielii IZOHEAT 01A este analogică desfăşurării lucrărilor cu tencuieli simple, ceea ce este cu mult mai simplu, mai rapid şi mai ieftin în comparaţie cu lucrările de termoizolare pe bază de vată minerală şi polistiren.

IZOHEAT 01A se poate aplica intr-o grosime de  2 cm – 5 cm – 10 cm pe orice element de constructie si pe oricare tip de suprafata, fara a fi necesara plasa de fibra.
Amestecul preparat se recomanda a fi  aplicat manual, cu mistria si gletiera ca orice alt mortar. Suprafata suport poate fi usor umezita cu apa inainte de aplicare. Daca suprafata suport este din OSB sau lemn  este recomandat a se folosi amorse speciale de calitate, pe baza de grund.

Dupa aplicarea grosimii dorite indepartati surplusul de material cu un indreptar si verificati grosimea tencuielii aplicate. Driscuirea suprafetei se poate face in cca.30 minute dupa aplicarea tencuielii.

DEPOZITARE: Se depozitează în spaţii uscate, în ambalajul original intact, la temperatura de min.+5°C la +25°C.