Imitatii si manipulari 

Imitatii si manipulari

Teste cu camera de termoviziune FLIR B60

Radiatia in infrarosu nu poate fi perceputa de ochiul uman. Si totusi, toate obiectele a caror temperatura depasete punctul de zero absolut care este aproximativ -273 grade Celsius, emit radiatii in infrarosu. Camerele de termoviziune pot converti radiatia in infrarosu in semnal electric care este prezentat apoi sub forma vizuala.

Camerele de termovizune portabile scaneaza echipamente sau cladiri si transforma radiatiile in infrarosu in imagini termice vizibile, pe baza carora se poata face o analiza cantitativa si calitativa a temperaturii.

Cu ajutorul unei camere de termoviziune FLIR B60 s-au masurat diferentele de temperatura pe intreaga suprafata masurata.
Click pentru a mari poza.

In fig. 1 se poate observa clar diferentele de temperatura pe suprafetele masurate:

Se poate observa clar ca puntile termice existente in partea stanga, pe suprafata neizolata sunt eliminate prin aplicarea termoizolatiei aKtivTHERM®(in partea dreapta).

in partea dreapta suprafata izolata cu aKtivTHERM® are o temperatura de 25,7°C

– in partea stanga suprafetele neizolate au temperaturi de 24,1°C, respectiv 25,3°C.

In figura 2 aKtivTHERM®a fost aplicat pe conductele de alimentare cu apa calda/incalzire.

Se observa destul de clar faptul ca temperatura conductei neizolate cu aKtivTHERM® din dreapta difera semnificativ de temperatura suprafetei pe care a fost aplicat aKtivTHERM®. Zona in care s-a aplicat  aKtivTHERM® are o temperatura cu 12,4°C mai mica decat temperatura suprafetei neizolate.

Conducta din stanga este cea de alimentare cu apa rece de la etajele superioare ale unui bloc de locuinte catre parter. Prin termoizolarea conductei cu aKtivTHERM® se oberva mentinearea aceleasi temperaturi de 45,4°C pe intreaga suprafata.

In fig. 3 s-a facut o comparatie intre produsul original  aKtivTHERM® si alte imitatii existente pe piata.

Temperatura aerului: 10,5°C
SP1. temperatura peretelui: 8,9°C
SP2. Temperatura suprafatei izolata cu aKtivTHERM® : 10,3°C
SP3. Temperatura peretelui: 8,9°C
SP4. Temperatura suprafetei cu imitatie: 9,0°C.

Diferenta de temperatura intre perete si imitatie este de numai 0,1°C.
Diferenta de temperatura intre perete si suprafata izolata cu  aKtivTHERM® este de 1,4°C.

TESTE DE PERFORMANTA

Exista o mare diferenta, intre un material termoizolant si o vopsea „reflexiva”.

Ca in toate tehnologiile de talie mondiala, exista, inevitabil imitatii mai ieftine care pretind sa aiba acelasi efect si pot fi achizitionate la jumatate din pret. Aceste imitatii ieftine creeaza supozitii exagerate si nefondate care au stat la baza multor procese in instanta.

In momentul in care acestor producatori de imitatii li se cer documentatii referitoare la testele de certificare ale produselor, ei nu sunt in masura sa prezinte aceste certificari, sau in cel mai bun caz vor concepe unele teste nerecunoscute si neacreditate cu ajutorul unor incercari efectuate in laboratoare care nu au acreditare termica.

Aceste tipuri de practici, din pacate, vor avea un efect nefavorabil pentru imaginea produsului agrementat, pentru ca un eveniment negativ va avea intotdeauna un impact negativ asupra potentialilor utilizatori.

FERESTE-TE DE IMITATII!

Au existat destule incercari de a pune la indoiala performanta produsului aKtivTHERM® pe baza testelor de amatori sau pe baza unei utilizari necorespunzatoare.

Va reamintim ca aKtivTHERM®este un produs cu un continut ridicat de microsfere de sticla 3M care functioneaza pe principiul reflexiei radiatiilor termice si electromagnetice.

Aceasta tehnologie ii confera proprietatile sale termoizolante si termoreflectante. In consecinta performantele sale izolatoare si economiile de energie obtinute sunt realizate doar in acest context.

Punerea in aplicare a materialului prin alte metode decat cele indicate in fisa tehnica, precum si utilizarea materialului in alt scop decat cel pentru care a fost creat fac posibila manipularea rezultatelor de performanta ale materialului.
Singurul scop al acestor teste este acela de a crea indoieli in perceptia utilizatorilor si de a-i face sa aiba indoieli in momentul in care selecteaza materialele destinate termoizolatiei.

Sfatul nostru este sa nu plecati urechea la parerile asa-zisilor „experti” si sa va convingeti singuri de performanta aKtivTHERM®.
De aceea suntem dispusi sa va oferim un test gratuit in locuinta dumneavostra si vom fi bucurosi sa demonstram performanta termoizolatiei aKtivTHERM®