Domeniul INDUSTRIAL 

Economisiți până la 25% energie la cuptoare și echipamente de instalatii

Izolatie tevi conducte fabricaAcoperirea cu aKtivTherm reduce temperaturile de suprafață ale instalatiilor si utilajelor si reduce temperatura ambientala dovedind că se fac economii de până la 25% la costurile de energie.
Aplicarea unui strat de 3 mm aKtivTherm oferă o metodă foarte flexibilă și eficientă pentru a izola instalațiile și echipamentele noi sau existente. aKtivTherm poate fi aplicat prin pulverizare sau cu gletiera(funcție de starea suprafeței), asigură o aderență puternică, compatibilă pe aproape toate suprafețele și respectă clasa de protecție împotriva incendiilor A2.

 

Poate fi aplicat pe mai multe tipuri de echipamente cu o temperatură de suprafață cuprinsă între -40 ° C și 150 ° C, inclusiv:

cuptoare
• cazane
• rezervoare
• Recipiente de depozitare, etc

Ca soluție de modernizare, aKtivTherm poate fi aplicat cu usurinta in situatia in care temperaturile suprafețelor sunt adecvat scăzute sau, de exemplu, dacă ultilajul este scos temporar din service pentru întreținere. Echipamentul este de obicei degresat și apoi aKtivTherm este aplicat în două straturi pentru a atinge o “grosime” de 3 mm. După uscarea aKtivTHERM ®, suprafața poate fi lăsată așa cum este sau, dacă este necesar, poate fi ajustată în funcție de cerințele individuale.

 

aKtivTHERM ® nu economisește energie doar atunci când utilizați sisteme cu consum energetic (cum ar fi cuptoarele de topire), dar reduce și temperatura suprafeței la un nivel sigur. Acest lucru poate preveni arsurile și, în același timp, poate îmbunătăți confortul termic al locului de muncă in industrie, întrucât mai puțină căldură este radiată în mediu. aKtivTHERM ® poate ajuta în mod eficient la menținerea unor intervale de temperatură sigure pentru fluidele și materialele sensibile.

 

aKtivTHERM ® a fost utilizat cu succes, de mai mulți ani, de către clienți din industrie care au inclus în proiectarea și fabricarea cuptoarelor produsul aKtivTHERM si au redus costurile de energie ale cuptoarelor (turnării) lor. Mulți clienți mulțumiți au raportat perioade de rambursare a investiilor in mai putin de 1 an.

 

Vă rugăm să ne contactați pentru a vă informa despre posibilitățile aplicarii aKtivTHERM in industrie

aKtivTHERM® este folosit in domeniul industrial cu precadere pentru izolarea spatiilor si halelor industriale, a depozitelor de productie, a tevilor, conductelor si robinetilor industriali in vederea eficientizarii costurilor de incalzire/racire a instalatiilor, pentru evitarea supraincalzirii spatiilor interioare etc.

Proprietatile fizice si tehnice ale izolatiei aKtivTHERM® ii permit sa fie aplicata in spatii sau zone inguste din jurul instalatiilor aflate in pereti, cum ar fi tevi si conductori electrici, nelasand zone de aer libere care ar putea reduce eficienta izolatiei termice.

Principalele elemente de constructie ce pot fi izolate cu aKtivTHERM® in sectorul industrial sunt: acoperisurile halei si peretii interiorI, planseele dintre etaj si parter in cazul constructiilor supraetajate, usile interioare, izolarea tevilor si conductelor prin care circula combustibili in vederea mentinerii temperaturii de contact la suprafata acestora in parametrii optimi.
Spre exemplu s-a demonstrat ca in urma izolarii tevilor si a conductelor prin care circula combustibili s-a constatat o diminuare a temperaturii de contact la suprafata tevilor si conductelor cu 8-10°C, fata de situatia in care aceste elemente nu erau izolate.

Puteti afla mai multe de spre utilizarea aKtivTHERM® in industrie accesand Studii de caz domeniul INDUSTRIAL