Domeniul REZIDENTIALAERO-THERM ® este o noua cale pentru o locuinta mai caldă si confortabila și cu facturi la gaze si energie mai mici, fără a pierde deloc din spatiul util.

Combinând tehnologii reflectorizante avansate într-un strat de doar 1 mm, aKtivTHERM® ® poate îmbunătăți considerabil confortul în casa ta.

aKtivTHERM®  este similar cu o tencuială și, prin urmare, poate fi aplicat cu ușurință pe pereții încăperilor. Este foarte potrivit pentru clădirile cu pereți grosi, solizi pentru care există, de obicei, opțiuni limitate pentru reamenajarea izolației termice.

Acoperirea ultra-subțire, care reflectă căldura, nu numai că economisește până la 35% din costurile de încălzire, dar oferă si multe alte avantaje suplimentare:

• camere mai calde și mai confortabile ... camerele se încălzesc mai repede și stau mai mult timp calde
• 
clima interioară plăcută ... elimină puntile termice și asigură căldura in mod uniform în toată camera
• 
previne condensul și mucegaiul... una dintre cauzele majore ale alergiilor pielii, astmului și altor probleme respiratorii.

 • fără pierderi de spațiu ... termoizolatie de doar 1 mm grosime!

Un material convențional (cum ar fi Styrofoam) cu o grosime de 1 mm nu ar putea să realizeze avantajele mai sus mentionate, deoarece nu se bazează pe principiul reflectării căldurii, ci mai degrabă pe crearea unei bariere între căldură și frig (bariera este principiul izolării termice convenționale). Pe de altă parte, in cazul nostru, principiul reflectării căldurii funcționează mult mai eficient, deoarece se poate ajunge la același rezultat, sau chiar mai bun ca materialele de izolare clasica, dar cu material si efort semnificativ mai puțin. Descoperirile inovatoare din această zonă au făcut posibilă dezvoltarea unei acoperiri a peretelui atât de performante precum aKtivTHERM®® , care poate absorbi și reflecta in acelasi timp căldura radiantă.

Acest principiu este foarte eficient în echilibrarea rapidă a temperaturilor interioare și în obținerea unui mediu de viață confortabil pentru ocupanți, în ciuda setării mai scăzute a termostatului de încălzire.

Izolația termica aKtivTHERM®® este comparabilă cu tencuiala convențională și poate fi realizata cu ușurință de catre tencuitorii competenți, urmând pașii de aplicare prescriși. Ulterior suprafetele izolate se pot decora cu ușurință cu o vopsea lavabila sau cu tapetul preferat. Nu există limite la creativitate.

Elementele de constructie indicate a fi izolate cu aKtivTHERM® in vederea eliminarii cauzelor formarii condensului si igrasiei, sunt descrise in imaginea urmatoare:
izolatii-termice-rezidential

aKtivTHERM® este o termoizolatie ultra-subtire de interior mult mai eficienta  decat materialele termoizolante clasice, asigurand o izolatie termica performanta  si durabila chiar si in straturi subtiri de pana la 1mm.

Utilizat in cladirile rezidentiale aKtivTHERM® conserva energia si economiseste spatiu util la nivelul peretilor, tavanelor, acoperisuri, mansarde, pardoseli, podele, etc.

aKtivTHERM®se aplica cu succes in cladirile rezidentiale pentru:
* blocuri de apartamente noi si vechi
* case / vile
* cladiri incalzite periodic sau pentru perioade scurte de timp: cabane, case de vacanta, etc.

 “Pentru o locuinta Confortabila si Economica”

Creați confortul termic

aKtivTHERM® este un produs termoizolant foarte eficient intrucat asigura o temperatura confortabila prin reducerea consumului de energie pentru racire/incalzire. Elimină puntile reci si senzatia de frig din incapere. Creeaza confortul termic prin distribuirea uniforma a caldurii in incapere.
Decizia de a utiliza aKtivTHERM® va asigura de faptul ca pe termen lung investitia facuta ofera beneficiile asteptate.

In interior sau in afara caldura este reflectata inapoi catre sursa sa de provenienta

aKtivTHERM® este cea mai eficienta metoda de termoizolatie pe interior destinata protectiei impotriva supraincalzirii peretilor pe timp de vara si de incalzire rapida a incaperilor pe timp de iarna.

radiatia-calduriiaKtivTHERM® reflecta caldura in proportie de 80% catre sursa de provenienta, restul de cca.20% trecand prin partea de constructie. In acest fel se asigura “respirabilitatea” peretelui in conditii de rezistenta excelenta la umiditate si vapori.

Pe timpul iernii, caldura absorbita de pereti, tavane si pardoseli, se pierde treptat in exterior, motiv pentru care se va “cheltui” mai multa energie pentru incalzire. Izoland pe interior cu aKtivTHERM®, nivelul de absorbtie a caldurii la nivelul peretelui se reduce considerabil si deci temperatura din incapere va creste rapid, radiatiile termice fiind reflectate inapoi in incapere.

Pe timpul verii caldura captata determina cresterea temperaturii in interior, ceea ce necesita suplimentarea perioadei de functionare a aerului conditionat sau a sistemelor de ventilare. Peretii izolati cu aKtivTHERM® vor incetini considerabil supraincalzirea spatiului datorita faptului ca doar o parte din caldura emanata de radiatiile solare va patrunde in incapere.

Mai mult, aKtivTHERM® are capacitatea unica de a exploata activ radiatiile electromagnetice(energia emanata de corpul uman, de caldura degajata chiar si de un bec, de televizor, monitor, filtru cafea, etc).  Se asigura atingerea confortului termic la o temperatură de încălzire mai mică cu 2 – 3 °C si o durata de timp mai scurta necesară atingerii temperaturii ambientale. Pe durate mari de timp este suficientă doar o uşoară temperare sau chiar nu se impune deloc încălzirea iar puterea maximă a instalaţiei de încălzire ( a centralei termice) se utilizează doar cca 8 ore pe zi. În corelaţie cu modul de încălzire aceste economii pot fi de cca 30% faţa de cheltuielile curente pentru încălzire (plata intretinerii ).

aKtivTHERM® este, in prezent, cea mai avansata metoda de acoperire a suprafetelor interioare ale cladirii si ofera cel mai rapid randament de recuperare a investitiilor datorita economiilor mari de energie care se obtin dupa aplicarea materialului.

 

Izolarea termica la interior a peretilor

Secretul unei izolari de calitate consta in alegerea materialului termoizolant cel mai potrivit pentru fiecare tip de aplicatie.
Alegerea corecta a produsului si in special a grosimii materialului de izolare trebuie sa asigure nu doar o eficienta energetica ridicata in cladiri, dar si un confort ridicat in ceea ce priveste caldura din incaperi si un mediu igienic.

Fara a renunta la confortul unei locuinte incalzite, putem cheltui mai putin pe gaze, curent electric sau combustibili.

PERETI

pereti-interioriO solutie excelenta atat pentru locuintele noi, cat si pentru cele vechi este termoizolarea peretilor la interior cu aKtivTHERM®
Intr-o incapere termoizolata cu aKtivTHERM®se pastreaza un climat interior agreabil si anume la temperaturi scazute peretii nu ingheata, iar in zilele caniculare de vara izolatia termica mentine o temperatura placuta in interior. In plus peretii incaperii nu mai sunt supusi variatiilor de temperatura, aKtivTHERM® avand capacitatea unica de a distribui uniform caldura absorbita in stratul de izolatie.

De ce ar trebui sa izolam peretii la interior cu aKtivTHERM®

 • in cazul unor pereti termoizolati pe interior diferenta dintre temperatura aerului si cea a suprafetei interioare a peretilor este cu mult mai mica
 • protectia termica a peretilor reduce pierderile de caldura catre exterior
 • reducerea facturilor de incalzire prin prevenirea pierderilor de caldura
 • aKtivTHERM® asigura permeabilitatea izolatiei – peretii „respira”
 • aKtivTHERM® impiedica formarea condensului atat pe suprafata peretilor, cat si in interiorul acestora, eliminand astfel premizele aparitiei igrasiei
 • asigura o protectie ridicata la incendiu – clasa de reactie la foc este A2
 • prin termoizolarea peretilor puteti castiga spatiu util avand in vedere stratul ultrasubtire ( 0,8-1mm) de aKtivTHERM® aplicat
 • este usor si simplu de aplicat, mai ales pentru cei care locuiesc intr-un apartament de bloc, unde termoizolatia exterioara este destul de dificil de realizat.

Izolarea peretilor la interior este cea mai usoara si economica metoda de reducere a consumului de energie, a costurilor de incalzire si racire, oferind in acelasi timp confortul si siguranta necesara unui mediu sanatos.

TAVANE
25% din pierderile de caldura ale unei cladiri se realizeaza prin tavan/plafon/acoperis.

Izolarea pe interior cu aKtivTHERM® a peretilor si a tavanului reduce semnificativ pierderile de caldura pe timpul iernii, ajutand astfel la economisirea energiei.

aKtivTHERM® etanseaza profesional imbinarile planseelor si a peretilor interiori, a rosturilor perimetrale ale ferestrelor evitand formarea de punti termice. Astfel camerele vor fi incalzite rapid, consumul de energie va fi mai mic, suprafetele peretilor vo fi sensibil mai calde la prima atingere, eliminandu-se astfel crearea premiselor aparitiei condensului/mucegaiului.

 

Eliminare mucegai si punti termice

Te confrunti cu problema condensului? Ai Mucegai si Igrasie pe pereti?

in timpul lunilor de iarna, multe locuinte sufera de umezeala si mucegai din cauza formarilor puntilor termice si a condensului.

Cauze si semne de formare a condensului

 • aerul poate retine umezeala – cu cat aerul este mai cald, cu atât se poate retine mai mult umezeala. Daca aerul umed este racit prin contact cu suprafetele reci, cum ar fi pereti, ferestre sau oglinzi, umezeala se condenseaza in picaturi de apa (condens).
 • mucegaiul de foarte multe ori apare din cauza condensului. Mucegaiul apare sub forma unor pete negre, de obicei, pe suprafetele laterale ale peretilor exteriori, in colturi si in spatii slab ventilate, cum ar fi in spatele dulapurilor si mobilierului.

Controlul aparitiei puntilor termice si a condensului necesita o combinatie intre incalzirea suficienta, ventilatie si izolare.

incalzirea suficienta + izolatie + ventilatie adecvata = mai putin condens

iNCALZIREA
Prin mentinerea unei incalziri la nivel scazut, temperatura suprafetelor interioare va creste.
Aceasta va reduce racirea aerului incarcat de umiditate, si, in consecinta, cantitatea de condensare.

IZOLATIA
Izolatia termica in general, izolatia peretilor interiori, instalarea de geamuri rermopan la ferestre, va asigura reducerea cantitatii de caldura pierduta in exterior.
Acest lucru nu numai ca va ajuta la mentinerea unei temperature constant in interiorul locuintei, dar va ajuta, de asemenea, sa diminueze consumul de energie necesar incalzirii, implicit reducerea facturilor de incalzire.

VENTILATIA
O ventilatie adecvata este esentiala pentru a permite aerului incarcat cu umiditate sa iasa in exteriorul locuintei inainte de a se produce condensul.
Instalarea sistemelor mecanice de ventilatie in bucatarie si baie se pot dovedi foarte eficiente in reducerea condensului, mai ales atunci când este montat si un dezumidificator.

aKtivTHERM® elimina formarea puntilor termice

aKtivTHERM® previne formarea condensului pe peretii reci. Temperatura peretilor exteriori este in anumite locuri mai mica decât temperatura punctului de roua, si in aceste locuri se condenseaza vaporii de apa.

Stratul de aKtivTHERM®aplicat la nivelul peretilor si tavanului ridica temperatura la suprafata elementelor de constructive si astfel se elimina cauza formarii condensului. De asemenea, este necesar sa se asigure o ventilatie suficienta pentru circulatia aerului.

Cazuri extreme

 • instalati un dezumidificator, care extrage umezeala din aer;
 • stergeti suprafetele afectate de condens in mod regulat, pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului;
 • mucegaiul poate fi indepartat prin spalarea suprafatei cu un dezinfectant sau o spalare cu solutii antimucegai pe baza de clor. Aceste solutii trebuie utilizate in conformitate cu instructiunile producatorului;
 • utilizarea vopselurilor antimucegai pot ajuta, de asemenea la reducerea efectelor condensului.

Cum putem evita formarea condensului?

 • pozitionati dulapurile si mobilierul putin mai departe de suprafata peretilor, pentru a permite aerului sa circule;
 • tinenti usilor inchise si ferestrele deschise atunci când gatiti.
 • puneti capace pe vasele de bucatarie atunci când gatiti.
 • tineti usile inchise la baie atunci când faceti baie, si deschideti ferestrele larg la putin timp dupa;
 • nu usucati hainele pe calorifere sau radiatoare, ci doar in cazul in care asigurati o ventilatie corespunzatoare concomitant;

Alte cauze ale formarii umezelii

Verificati urmatoarele:

 • toate instalatiile sanitare pentru eventuale scurgeri de apa;
 • gheaburile si conductele pentru fisuri si blocaje (de exemplu, frunze)
 • tevile de deseuri sub chiuvete pentru scurgeri
 • posibile scurgeri de apa de pe acoperis
 • zidurile din exterior sau pereti erodati de la umezela din exterior

Acest tip de umezeala este numita “umezeala penetranta” si lasa, in general, “semne majore” pe suprafata respectiva ceea ce duce la cresterea mucegaiului in jurul zonei afectate.

 

Termoizolarea mansardei

Atat la casele existente cat si la cele nou construite termoizolarea la interior a mansardei este esentiala, intrucat previne pierderile de caldura pe timpul iernii si mentine temperatura optima pe timpul verii.

Caldura in timpul iernii

aKtivTHERM® asigura incalzirea rapida a mansardei cu un consum redus de energie pentru incalzire , asigurand confortul termic necesar intr-un timp mai scurt. Mai mult decat atat, fara alte echipamente costisitoare, aplicati pur si simplu aKtivTHERM® pe tavanul si peretii mansardei in strat de minim 1mm pentru a avea confortul termic necesar pe timpul iernii.

Racoare in timpul verii

termoizolarea mansardeiAtunci cand locuim la casa, si spatiul aferent constructiei nu ne permite sa ne extindem imobilul pe orizontala, singura varianta care ramane este aceea de a ne mansarda locuinta! Astfel, foarte multi dintre noi isi transforma vechiul pod al casei intr-o mansarda.

Pe majoritatea locuitorilor de la mansarda ii deranjeaza fenomenul de supraincalzire a spatiului in timpul verii. In lunile caniculare de vara temperature la mansard depaseste cu mult 5-10° C, fata de temeratura normal. De aceea mentinerea unei temperaturi acceptabile pe timpul verii la mansarda consuma de cateva ori mai multa energie decat incalzirea aceluiasi spatiu in timpul iernii.

aKtivTHERM® rezolva aceasta problema simplu, rapid si cu efect de durata, cu o recuperare rapida a investitiei.