<< Înapoi

Eliminarea mucegaiului din locuinte  • Eliminarea mucegaiului din locuinte


Cele trei solutii formează un sistem de izolare profesional, care asigură consolidarea suportului si păstrează curati peretii. Ofera printre alte avantaje – prevenirea aparitiei mucegaiului, permite respiratia peretilor si o rezistenta execelenta la umezeala si vapori.

1. IGRASIA

Igrasia la clădiri este cauzată de apa mustind în pereţii de cărămidă, piatră sau beton. Poate deveni o problemă serioasă dacă umezeala pătrunde prin materialele de finisaj, mai ales dacă apare în zonele ocupate ale unei clădiri. Poate duce la sfărmarea zidăriei de cărămidă şi piatră, şi poate cauza umflarea şi pătarea vopselurilor şi tapetului.

În majoritatea cazurilor aveţi nevoie de un profesionist care să identifice cauza apariţiei igrasiei în clădirea dvs, pentru a găsi cea mai eficientă soluţie de tratare a acestei probleme. Trebuie verificat daca nu exista posibilitati ascunse de infiltrare a apei si atunci trebuiesc rezolvate.

Dupa indepartarea riscurilor de infiltratii de apa, se trece la :
– curăţarea pereţilor de beton, piatră sau cărămidă de tencuială, glet şi alte materialele de finisaj.
– tratarea suprafetelor cu substante antimucegai
– refacerea straturilor de tencuiala si glet, materiale minerale
– aplicarea gletului aktivTHERM®
– aplicarea stratului final

2. MUCEGAIUL

Pentru a scapa definitiv de mucegai trebuie parcurşi următorii paşi în zona respectivă:

– decopertarea gletului existent si a tencuielii pana la zid. Cine execută această operaţiune trebuie să poarte o mască de protecţie pentru a nu inhala sporii de mucegai rezultaţi în momentul decopertării.
– aplicarea unei amorse ecologice antimucegai – care are şi rolul de barieră hidro, adică stopează eventualele umeziri ale zidului venite din exteriorul acestuia.
– aplicarea unui strat de tencuiala, si este recomandata o tencuiala de impermeabilizare
– aplicarea unui strat grosier de glet care să nu contină alcali şi anume acele gleturi cimentoide adică pe bază de ciment alb sau gleturi pe bază de praf de marmură ( de ex. PROKIT).
– aplicarea unui strat de glet termoizolant aktivTHERM®, în grosime de 0,8 până la 1 mm, care este si strat de finisaj. Prin acest strat se rezolvă condensarea pereţilor deoarece acest strat joacă rolul de barieră termică activă si aduce peretii la temperatura ambientală din locuintă (la atingere pereţii vor fi mereu calzi).
– aplicarea stratului de lavabilă. Recomandăm o lavabilă silicatică.