Marea majoritate a locuintelor suferă de umezeală, igrasie și mucegai din cauza condensului.
aerul poate reține umezeala – cu cat aerul este mai cald, cu atât se poate retine mai mult umezeala. Dacă aerul umed este răcit prin contact cu suprafetele reci, cum ar fi pereti, ferestre sau oglinzi, umezeala se condensează în picături de apă (condens).
mucegaiul de foarte multe ori apare din cauza condensului. Mucegaiul apare sub forma unor pete negre, de obicei, pe suprafetele laterale ale pereților exteriori, în colțuri și în spații slab ventilate, cum ar fi în spatele dulapurilor și mobilierului, pe peretii xeteriori pozitionati spre nord.
Va recomandam 3 RETETE pentru a scapa de MUCEGAI si IGRASIE:
Faza INCIPIENTA: eliminarea mucegaiului de suprafata
spalarea peretelui cu o carpa umeda
aplicarea unei solutii antimucegai/antifungi pentru eliminarea mucegaiului, a algelor şi a ciupercilor. Recomandam solutiile fara clor ( clorul albeste si va poate induce in eroare in sensul ca poate veti avea impresia ca ati eliminat mucegaiul prin albirea suprafetei, insa e posibil sa apara din nou). Dupa cca.15-20 minute, se spala cu apa locul tratat si se lasa sa se usuce.
Observatie: Nu indepartati mucegaiul inainte de aplicarea solutiilor antimucegai deoarece sporii de mucegai ar putea sa se raspandeasca si in alte locuri!
eventualele fisuri șau denivelări ale substratului se recomanda a se repara cu STUCCO Uni – glet de finisaj pe baza de praf de marmura, care se aplica in strat subtire de max. 1 mm;
lasati suprafata sa se usuce cca. 5-6 ore in functie de temperatura din incapere;
suprafata se amorseaza cu amorsaAT si se lasa sa se usuce cca. 5-6 ore.
se aplica termoizolatiaaKtivTHERM® cu gletiera sau rola(trafalete), in 2-3 straturi pentru a atinge grosimea minima recomandata de 1mm.
Faza AVANSATA: eliminarea mucegaiului de adancime/profunzime
dacă suprafaţa în cauză este afectata de mucegai/igrasie in profunzime atunci decapati tencuiala pana la zidarie.
aplicati o solutie antimucegai/antifungi pentru eliminarea mucegaiului. Recomandam solutiile fara clor. Dupa cca.15-20 minute, se spala cu apa locul tratat si se lasa sa se usuce. Observatie: In caz de contaminare puternica, se repeta actiunea la interval de 2-3 zile dupa prima spalare.
inainte de a se trece la etapa de termoizolare, trebuie să se formeze o punte de conjuncţie. Recomandam, pentru refacerea tencuielii sa utilizati aKtivTHERM® – IZOHEAT – tencuiala termoizolanta care face parte din sistemul aKtivTHERM®;
eventualele neregularităţi şi fisurile se vor nivela cu gletul de finisaj STUCCO Uni pe baza de marmura, in strat maxim de 1mm;
suprafata se amorseaza cu amorsaAT si se lasa sa se usuce cca. 5-6 ore;
se aplica termoizolatia aKtivTHERM® cu gletiera sau rola(trafalete), in 2-3 straturi pentru a atinge grosimea minima recomandata de 1mm.
Faza PREVENTIVA
Avand in vedere primele 2 faze prezentate mai sus va recomandam o reteta preventiva de combatere a mucegaiului si igrasiei, astfel:
pentru constructiile noi, tencuite si proaspat vopsite cat si pentru peretii care nu au fost afectati de MUCEGAI si IGRASIE, este necesar a se izola termic pe interior cu aKtivTHERM®, intrucat temperatura la suprafata peretelui dupa izolatie se ridica cu 2-3°C, ccea ce are ca rezultat obtinerea confortului termic optim si un mediu sanatos.
aplicare: se aplica termoizolatia aKtivTHERM® cu gletiera sau rola(trafalete), in 2-3 straturi pentru a atinge grosimea minima recomandata de 0,8-1mm.