<< Înapoi

Termoizolatie incapere fabricare izolatori ceramici - LAPP INSULATORS - Turda  • Termoizolatie incapere fabricare izolatori ceramici - LAPP INSULATORS - Turda
  • Termoizolatie incapere fabricare izolatori ceramici - LAPP INSULATORS - Turda
  • Termoizolatie incapere fabricare izolatori ceramici - LAPP INSULATORS - Turda
  • Termoizolatie incapere fabricare izolatori ceramici - LAPP INSULATORS - Turda


Scop:
In procesul de fabricatie a izolatorilor ceramici se urmareste gasirea unui produs termoizolant prin care:
1. sa se realizeze economii la plata facturilor de gaze;
2. izolatia sa aiba o buna rezistenta la umezeala si vapori, in conditiile in care in timpul procesului tehnologic in incapere se ajunge si la o umiditate de 100%;
3. termoizolatia sa reziste si sa nu-si modifice parametrii in timpul fabricarii izolatorilor ceramici intrucat in timpul procesului temperatura pleaca de la 30ºC, urca pana la 120ºC si timp de 3-4 ore ramane la aceasta temperatura, dupa care temperatura scade din nou la 30ºC si izolatorii sunt scosi din camera.

In prezent peretii camerelor unde se fabrica izolatorii ceramici sunt izolati cu spuma poliuretanica, care conform celor declarate de personalul intreprinderii, nu rezista la ciclul de temperaturi mai sus prezentat si totodata nu rezista la umiditatea creata in interiorul camerelor, condensul curgand pe pereti si de pe tavanul camerei pe izolatori necesitand astfel alte operatiuni de curatare si spalare a izolatorilor.

Rezultat: Utilizand aKtivTHERM® s-au observat economii semnificative la gazul consumat iar peretii camerelor nu au mai condensat. Singurul inconvenient a fost acela ca timpul de racire al incaperilor dupa finalizarea procesului de fabricatie este mult mai mare, intrucat are loc fenomenul de stocare a caldurii in perete. Astfel se necesita un timp mai indelungat pana ce temperatura ajunge din nou la 30ºC ca sa se inceapa urmatorul ciclu de productie a izolatorilor.
In concluzie: se incearca a gasi o solutie pentru a stopa inmagazinarea caldurii in incapere, pentru a micsora timpul de productie.