Tehnologie de ultima generatie 

Tehnologie de Ultima GENERATIE

microsfere

Microglobulele din sticlă 3M sunt particule goale si partial vidate, extrem de usoare, foarte rezistente la apa si umezeala, formate din sodiu-boro-silicati de sticlă si stabile d.p.d.v. chimic.

microscopProdusele bazate pe microsferele de sticla 3M reprezinta o inovatie de ultima generatie.
Microsferele de sticla 3M sunt utilizate la fabricarea materialelor si produselor termoizolante, in fabricarea produselor anticondens, decorative, pentru repararea si indreptarea peretilor, etc.

PROPRIETATI / CARACTERISTICI

Microsferele de sticla 3M au urmatoarele proprietati:

  • imbunatatesc proprietatile termice
  • rezista excelent la umezeala si vapori
  • realizeaza efect de “cald” la atingere
  • au densitate mica si forma stabile
  • imbunatatesc acustica incaperilor

Caracteristicile microsferelor de sticla 3M sunt evidentiate in tabelul urmator:
tabel

carcateristici3M-19.06

 aplicatii-constructii-izolatii
Apariţia de puncte/locuri friguroase (punti termice) pe peretii interiori, în special în colţuri, poate provoca crearea umiditatii si a condensului in ambient.
Scopul utilizării de produse termoizolante ce conţin microsfere din sticlă 3M este de a reduce posibilitatea formarii condensului cauzata de prezenţa spaţiilor de aer pe suprafaţa peretilor. Microsferele de sticla 3M asigura reducerea conductivitatii termice, pentru că sunt goale şi parţial vide.
Beneficiile suplimentare includ senzatia de perete cald la atingere şi o mai mica circulatie a fluxului de aer.

Utilizarea materialelor termoizolante ce contin microsfere de sticla 3M la izolarea peretilor si a tavanului previne deformarea, contractia si aparitia fisurilor în suprafata acestor elemente de constructie.

Cum functioneaza o izolatie termica pe baza de microsfere de sticla 3M?

 

Gradul de reflexie a radiatiilor solare:

reflexia-radiatiilor-3M
În graficele alaturate este prezentat gradul de reflexie a radiatiilor solare si gradul de reflexie a radiatiilor electromagnetice a microsferelor de sticlă 3M
Gradul de reflexie a radiatiilor electromagnetice:

Transferul de căldură prin absorbţie se poate reduce prin reflexia suprafeţei construcţiei.

Cantitatea de căldură reflectată (a radiaţiilor electromagnetice) depinde de capacitatea de emisie relativă (absorbabilitatea) suprafeţei ε.

Cea mai mare valoare a capacităţii de emisie relativă îl are aşa zisul corp negru absolut, ε = 1.

Cea mai mică valoare o au metalele lustruite, ε = 0,1 şi mai puţin.

Odată cu scăderea absorbabilităţii se reduce şi transferul de căldură prin construcţie ceea ce conduce la scăderea temperaturii suprafeţei.

O temperatură a suprafeţei mai scăzută reduce confortul termic şi creşte riscul de formare a condensului pe suprafaţa construcţiei.

reflexia radiatiilor electromagnetice.

aKtivTHERM® are capacitatea unica de a exploata activ radiatiile electromagnetice (energia emanata de corpul uman, de caldura degajata chiar si de un bec, de televizor, monitor, filtru cafea, etc) in acest fel temperatura din interiorul incaperii crescand cu 2-3 grade iar economiile datorate acestui fapt sunt de nu mai putin de 10-12%.

Datorita acestor performante confortul termic in incapere este asigurat in scurt timp, energia necesara incalzirii peretilor fiind economisita. Astfel se obtin economii de minim 30% la plata intretinerii si cheltuielilor curente cu incalzirea si racirea.

Capacitatea de utilizare a radiaţiilor electromagnetice combinaţă cu modalitatea simplă de aplicare fac ca aKtivTHERM® să devină o posibilitate revoluţionară de protecţie termică a clădirilor.