Substrat
Suprafete interioare acoperite cu mortar de var-ciment, beton, glet de ghips, rigips, panouri prefabricate, lemn si produse derivate din acesta, suprafete metalice, sticla si multe altele, oriunde se impune sa se asigure izolarea termica si nu se poate utiliza corespunzator alte materiale sau modalitati de aplicare (de ex. cladiri cu fatade deosebite unde nu se poate aplica izolarea exterioara prin acoperire cu materiale izolante).
Pregătirea stratului suport
aKtivTHERM® se aplică pe o suprafaţă solidă, uscată şi curată. La utilizarea pe un material aplicat anterior – suprafaţa acestuia trebuie degresată şi penetrată. Dacă pe suprafaţa în cauză au fost aplicate mai multe straturi de material acestea trebuie înlăturate. Neregularităţile şi fisurile se vor nivela cu glet pe baza de marmura PROKIT. Înaintea de aplicarea pe o suprafaţă absorbantă trebuie să se formeze o punte de conjuncţie. Recomandam, pentru refacerea tencuielii, sa utilizati ISOHEAT – tencuiala termo-hidroizolanta care face parte din sistemul aKtivTHERM®. In final suprafata se amorseaza cu AT Amorsa care face parte din sistemul aKtivTHERM® .
În cazul în care suprafaţa este atinsă de igrasie aceasta trebuie înlăturată mecanic după care suprafaţa trebuie tratată împotriva acesteia cu produse antimucegai, spalata si uscata dupa care suprafata va fi lăsată să se usuce. Ulterior se va aplica termoizolatia aKtivTHERM®
Tencuieli vechi
Picturile vechi, straturile de tencuiala imbatrinite de vreme, straturile de ipsos trebuie razuite, reparati gaurile si aplicati o amorsa de penetrare pe întreaga suprafaţă.
Tencuieli noi
Tencuielile noi trebuiesc slefuite si amorsate. Este recomandat ca tencuielile/zidariile noi sa fie penetrate cu amorsa AT pentru ca sa se reduca nivelul de absorbtie a suprafetei si a avea un consum mai redus de akTivTHERM.
Substraturi metalice si non-absorbante: acestea vor figrunduite cu substraturi non-absorbante (liant de calitate cu pulbere de siliciu). Pentru ca primul strat de aKtivTHERM® sa nu alunece atunci când este aplicat pe suprafata, pe metalele de bază trebuie să se aplice mai intai o vopsea pentru a preveni rugina, apoi stratul de aKtivTHERM® şi doar apoi vopsea de penetrare .
Gips
Pereți din gips-carton este întotdeauna necesar să se trateze cu amorsa AT datorita capacitatii de absorbtie a suprafetei. Dacă peretele este deja vopsit cu vopseluri mai vechi, este necesar să se determine adeziunea aKtivTHERM® la substrat. Daca vopseaua este buna, atunci suprafata se amorseaza dupa care se aplica aKtivTHERM. În caz contrar, este necesar să se elimine vopseaua veche!
OSB
aKtivTHERM® aderă foarte bine la substraturi pe baza de OSB. Înainte de a aplica aKtivTHERM este necesar sa se aplice amorsa AT.
Eliminarea mucegaiului
Înainte de aplicarea aKtivTHERM® este obligatoriu eliminarea mucegaiului si igrasiei de pe suprafata afectata.
Poti afla mai multe despre Eliminarea mucegaiului si igrasiei AICI